Politieberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 21-05-2006

Doorgereden na aanrijding: automobilist gezocht

ZEIST Donderdag 18 mei reed omstreeks 19.00 uur een personenauto de parkeergarage Voorheuvel uit. De bestuurder zag daarbij een 13-jarig meisje uit Zeist die daar fietste over het hoofd en botste tegen haar op. Het meisje viel en liep voetletsel op. De bestuurder reed door.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de zilvergrijze personenauto (klein model). De bestuurder zou een oudere man zijn (60-65 jaar), brildragend, grijs haar en kalend. De politie vraagt of de betrokken automobilist zich kan melden bij de politie in Zeist (0900 8844).

Verkeerscontroles

DE BILT Zaterdag vond tussen 10.00 uur en 12.30 uur een verkeerscontrole plaats op de Soestdijkseweg Zuid. Er passeerden 1929 autos de controlepost, waarvan er 163 te snel reden. De toegestane snelheid is 50 km. De hoogste gemeten snelheid is 80 km per uur.

ZEIST Op verschillende plaatsen in en rond Zeist hield de politie zaterdag mobiele verkeerscontroles. Er werden in totaal 53 bekeuringen uitgeschreven, de meeste voor te snel rijden.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden

ZEIST Zaterdagmorgen kreeg de politie rond 05.30 uur een inbraakmelding bij een bedrijf aan de Johannes Postlaan. Getuigen meldden dat de twee daders gezien waren in de omgeving. Bij het zien van de politie, renden twee mannen weg. Een van hen kon na een sprintje worden aangehouden. De man, een 25-jarige inwoner van Zeist, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.