Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

21 mei 2006

Apeldoorn - Vernielingen in binnenstad

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) twee Apeldoorners aangehouden die vernielingen pleegden in de Apeldoornse binnenstad. De mannen liepen omstreeks 03.00 uur door de Hoofdstraat en trokken voorbijgangers van de fiets en schopten tegen winkelruiten. Ook zouden zij een fiets tegen een winkelpui hebben aangegooid. Op de Deventerstraat zagen agenten dat één van de mannen met kracht tegen een winkelpui aanschopte. De mannen, 19 en 17 jaar oud, werden hierop aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.

Apeldoorn - Lastige klant in winkelcentrum Een 29-jarige man uit Zutphen is zaterdagavond (20/05) aangehouden omdat hij winkelpersoneel had geslagen. De man had een medewerkster van een winkel aan het Operaplein lastig gevallen. Collega's van de vrouw zeiden de man de winkel te verlaten, wat hij ook deed. Hij kwam echter terug, waarna hem opnieuw werd gezegd weg te gaan. Drie medewerkers van de winkel gingen bij de ingang van de winkel staan. De man zocht toen problemen met hen en sloeg twee van hen op hun gezicht. De man rende vervolgens het winkelcentrum uit maar werd tegengehouden door een medewerker van de beveiligingsdienst, die hem vastpakte en onder controle kon houden tot de politie arriveerde. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) een 40-jarige man uit Voorst aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd omstreeks 02.45 uur staande gehouden op de Deventerstraat. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. Daar werd zijn alcoholpromillage bepaald aan de hand van een ademanalyse: 0,6.Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Op de Loolaan werd een 43-jarige automobilist uit Nijbroek aangehouden voor een alcoholcontrole. Zijn alcoholpromillage bedroeg 0,6. Ook hij kreeg een proces verbaal.

Op de Van de Houven van Oordtlaan in Apeldoorn hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) een 19-jarige Apeldoornse automobilist aan die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man reed met zijn auto van de Regentesselaan in de richting van de Kerklaan tegen het verkeer in. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zijn alcoholpromillage bleek 0,4. De man is een beginnend bestuurder, voor wie het maximum toegestane promillage 0,2 bedraagt. De Apeldoorner kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en een proces verbaal voor het rijden tegen de vastgestelde rijrichting in.

Einde berichten

---- --