Nederlands Sociaal Forum

Radio en televisie voor een duurzame wereld

Handen uit de mouwen!

Het bedenken van een concept voor het maken van een programma voor radio of televisie, dat was het het idee van de workshop, getiteld: "radio en televisie voor een duurzame wereld", onder leiding van Yvonne Gispen en Jurre Zwinkels van LLink ("de kleinste omroep met de grootste idealen").

Binnenkort misschien in jouw huiskamer en nu vast een voorproefje:

"Naakte waarheid"
Voor zorgeloze ontspanningzoekers, tolerante pleziermakers en ambitieuze pleziermakers. In één uitzending komen bijvoorbeeld twee personen tegenover elkaar staan, waarbij het dan gaat om: wie verbruikt wat?

"Big Bother"
Waarbij een groep idealisten in het buitenland bij elkaar wordt gezet op één locatie. Ze moeten hun eigen bestaan realiseren: een huis bouwen, land ontginnen, voedsel bereiden e.d.

"Do you mind?" ("Kan het schelen")
Een radioprogramma tussen 18.00-20.00u. voor de gewone man. Waar persoonlijke getuigenissen en onderzoeksjournalistiek elkaar kunnen afwisselen. Bijvoorbeeld een buschauffeur wordt geïnterviewd over hoe duurzaam hij in de maatschappij staat. Aan een ander wordt de vraag gesteld: welke buitenlandse vrienden heb je?

"LLinke soep"
Programma voor de bewuste en duurzame consument. Om de consument de broodnodige info te geven om verantwoorde keuzes te maken, met name voor een gezonde maar ook eerlijke leefstijl.

"Soep van de dag"
Een docu-soap waarbij drie fietsers worden gevolgd die een lange-afstandsfietstocht maken. De mensen die ze ontmoeten; de gastgezinnen waar ze verblijven; de verhalen die ze horen.