Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 mei 2006

Jan Camphuis: 053-4555588

Politie houdt controleactie in Enschede

Enschede

Het district Zuid-Twente van de politie Twente, heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei een grootscheepse controle gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik, drugsgebruik en wapenbezit.
Van 's avonds 23.00 uur tot 's ochtends 6.00 uur werden passanten gecontroleerd aan o.a. de Oldenzaalsestraat, Haaksbergerstraat , Mooienhof en Boulevard 1945.
Van de gecontroleerde personen moesten 26 bestuurders dan wel bestuursters mee naar het bureau voor het ondergaan van de ademanalyse. Tegen alle 26 wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Van vijf van hen is tevens het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst "scoorden" een 53 jr. meneer uit het Duitse Gronau en een 28 jr. Enschedese mevrouw die beiden 2 promille bliezen.

Controles beginnen vruchten af te werpen

Mander / Enschede

Controlerende politiemensen hebben de indruk dat controles die de laatste weken worden gehouden op de Uelserweg in Mander, hun vruchten beginnen af te werpen. De controles zijn de laatste weken uitgevoerd in het kader van de actie "Schutzengel". Ook in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei werd tussen 23.00 en 02.30 uur op de Uelserweg gecontroleerd. Toch nog 17 van de 149 passerende automobilisten of automobilistes reden te hard, echter dit zijn er minder als de voorgaande keren. Van de 17 reed 1 bestuurder 105 km per uur terwijl er 60 is toegestaan. Allen krijgen een proces-verbaal. Ook werden 17 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een van hen zat net boven de toegestane grens van 0,5 promille.
In het kader van de actie "Schutzengel", werden later in de nacht ook nog snelheidscontroles en alcoholcontroles uitgevoerd aan de N 35 en de Knalhutteweg in Enschede. Ook hier hielden in totaal 10 bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid en kregen 5 een proces-verbaal voor het overschrijden van het promillage alcohol in het bloed. Van een van deze vijf werd bovendien het rijbewijs ingevorderd, hij "scoorde" 1.62 promille.

Onder invloed van vermoedelijk drugs, door rood licht

Zenderen

Surveillerende politiemensen constateerden zondagmorgen 21 mei om ongeveer 02.20 uur dat een 20 jr. automobilist uit Almelo op het kruispunt Hoofdstraat - Albergenweg in Zenderen, het rode verkeerslicht negeerde. Bij controle werd in de auto een enorme weedlucht waargenomen waarop de bestuurder werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van bepaalde stoffen reed. Hiervoor is aan het bureau een bloedproef afgenomen.
In de auto werd naast een steel van een bijl die als wapen gebruikt kan worden, ook een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen, beide zijn in beslag genomen De 20 jr. bestuurder is hierop voor verder onderzoek opgesloten.
In de loop van de zondag is hij na verhoor heengezonden en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (06-063849)

Twee jongens aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Markelo

Zondagmorgen 21 mei werd om ongeveer 03.45 uur gemeld dat op de Prinses Irenestraat in Markelo een jongen en een meisje waren mishandeld en bedreigd door twee andere jongens. Het 20 jr. slachtoffer had samen met zijn 19 jr. vriendin, beiden uit Markelo, over de Prinses Irenestraat gefietst toen hij een opstootje probeerde te sussen. Hierop keerden twee personen zich tegen hem en zijn vriendin en werd hij mishandeld en bedreigd. De twee jongens waren daarop weggefietst maar hun identiteit was ondertussen bekend geworden. Zij konden na een onderzoek omstreeks 04.50 uur op de Markeloseweg in Goor worden aangehouden. Beiden, jongens van 16 en 17 jaar uit Goor, zijn overgebracht naar het bureau in Hengelo en daar opgesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld. In de loop van de zondag is de 17 jr. afgehoord en heengezonden, de 16 jr. is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-063862)

Aanrijding met letsel, politie zoekt getuigen

Rijssen

Twee auto's raakten zaterdagmorgen 20 mei om ongeveer 09.05 uur zwaar beschadigd bij een aanrijding op de kruising Morsweg - Spoelerstraat in Rijssen. Uit een eerste onderzoek bestaat het vermoeden dat een 18 jr. automobilist uit Rijssen, die de Morsweg over wilde steken naar de Spoelerstraat, geen voorrang heeft verleend aan een over de Morsweg rijdende 23 jr. automobilist ook uit Rijssen. De 18 jr. verklaarde dat hij de tegenpartij totaal niet heeft zien aankomen en het vermoeden had dat deze te hard heeft gereden. De 23 jr. kan i.v.m. zijn letsel nog niet gehoord worden. Hij is door de brandweer uit zijn auto gehaald en door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er nog veel onduidelijkheid bestaat met betrekking tot dit ongeval wil de politie graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Rijssen-Holten van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (06-063542)

Onder invloed twee aanrijdinkjes veroorzaken

Almelo

Een getuige constateerde zaterdagavond 20 mei om ongeveer 23.20 uur dat een automobiliste tot twee keer toe een kleine aanrijding veroorzaakte. In eerste instantie reed zij op de Schuilenborgsingel in Almelo tegen de vangrail en even later raakte ze bij het links afslaan naar de Slachthuiskade een verkeerslicht. In beide gevallen is de schade minimaal. Door gewaarschuwde politiemensen werd de bestuurster, een 35 jr. Almelose op de Parallelweg klemgereden en gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek de oorzaak. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.8 promille uit en werd het rijbewijs van de 35 jr. ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-963789)

Aangehouden na vernielen groot aantal auto's

Almelo

Zondagmorgen 21 mei werd om ongeveer 04.15 uur door getuigen gemeld dat door een jongen op een fiets auto's werden vernield bij het waterschapsgebouw aan de Kooikersweg in Almelo. De jongen, een 18 jr. Almeloer, kon even later aan de Bakspieker worden aangehouden en werd door de getuigen herkend. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. Aan drie auto's bij het waterschapsgebouw, die alle drie eigendom zijn van het Waterschap Regge en Dinkel, werden diverse vernielingen geconstateerd. Spiegels waren eraf, deuken erin getrapt, ruitenwissers omgebogen en diverse krassen in de lak van de auto's gemaakt. In een eerste verklaring vertelde hij direct al dat hij ook aan de Wierdensestraat, de Aastraat en in de omgeving van de Rohofstraat in Almelo een groot aantal vernielingen aan auto's had gepleegd. Na onderzoek bleek dat aan de straten die door de 18 jr. waren genoemd, tussen de 30 en 35 auto's stonden waar vernielingen aan werden geconstateerd. Op deze auto's is een brief achter gelaten door de politie met het verzoek om zich voor aangifte te melden. Over het waarom van deze vernielingen wordt een onderzoek ingesteld, de 18 jr. is zondag de 21e mei i.v.m. dit verdere onderzoek in verzekering gesteld. (06-063876)

Na diefstal uit handtas aangehouden

Enschede

Een 32 jr. Enschedeër werd zondagmorgen 21 mei om ongeveer 01.50 uur door personeelsleden van een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede vastgepakt en overgedragen aan de politie. De 32 jr. had even daarvoor in de horecagelegenheid een handtas van een 31 jr. Enschedese bezoekster weggenomen en daaruit de telefoon en de portemonnee gehaald. De telefoon en de portemonnee werden door de politiemensen bij de fouillering van de 32 jr. teruggevonden. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag is de man, mede omdat hij veelpleger is, voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-063839)

Aanhoudingen na vechtpartij

Enschede

Getuigen, waaronder een aantal surveillerende politiemensen, constateerden zondagmorgen 21 mei om ongeveer 02.00 uur dat op de Noorderhagen in Enschede door een aantal personen onnodig werd ingeslagen en ingetrapt op anderen. Uit deze groep, die duidelijk op ruzie uit was, werden drie personen aangehouden. Geconstateerd was dat door deze drie o.a. een 28 jr. Enschedeer was geslagen en geschopt. Alle drie, Enschedeers van 17, 21 en 32 jaar, werden aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging en aan het bureau opgesloten. De 28 jr. heeft aangifte gedaan. (06-063828)

---- --