Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
tel. 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T E N

21 mei 2006

Wilp - Jongen zoekt ruzie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) een16-jarige jongen uit Twello aangehouden die voor overlast bij een horeca-gelegenheid in Wilp zorgde. Buiten bij de horecagelegelegenheid stond omstreeks middernacht een groep van 50 jongeren. De 16-jarige zocht ruzie. De beveiligingsdienst vorderde hem diverse malen het terrein te verlaten maar hij gaf hieraan geen gehoor. Nadat de politie de jongen twee keer had gezegd te vertrekken, zonder dat dit tot het gewenste resultaat leidde, werd de jongen aangehouden. De jongen wordt doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Wilp - Vernieling in Wilp

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) een 19-jarige inwoner van Twello aangehouden die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan vernieling. Tijdens een surveillance zag de politie omstreeks 02.15 uur een groep jongeren in Posterenk, van wie twee jongens om beurten een stuk stoeptegel opraapten en dat tegen een straatnaambord gooiden. De luidruchtige groep trok richting viaduct van de A1 en verzamelde zich daar. De 19-jarige gooide met meerdere malen met kracht een steen in de richting van een verlichtingsarmatuur onder het viaduct van de A1. De politie besloot niet te wachten tot de verlichting kapot was en hield de verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces verbaal.

Zutphen - Rijden onder invloed

Een 48-jarige inwoner van Zutphen is in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.00 uur over de Piet Heinstraat in Zutphen toen hij staande werd gehouden door de politie. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Toen de politie hem vertelde dat hij werd aangehouden en dat hij mee moest naar het politiebureau, werd hij agressief. De man werd beetgepakt en naar het bureau overgebracht waar een ademanalyse een alcoholpromillage van 1,4 uitwees. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zutphen - Openbare dronkenschap

Een 43-jarige man uit Zutphen is in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) in zijn woonplaats aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man veroorzaakte omstreeks 01.00 uur problemen in een café aan het Stationsplein. Personeel nam de man mee naar buiten en belde de politie. Toen de politie arriveerde en de man aansprak, nam hij een gevechtshouding aan. De man werd aangehouden ter zake openbare dronkenschap.

EINDE BERICHTEN

---- --