Politie Flevoland

Gestrand en gezonken

Lelystad en Urk, 21-05-2006 o In Flevoland zijn afgelopen weekeind twee incidenten op het water geweest (Lelystad en Urk). Niemand raakte hierbij gewond.

Lelystad - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld naar de stranding van een passagierschip in de Bataviahaven van Lelystad vrijdag 19 mei 2006 om 15.10 uur. Het schip strandde bij het binnenvaren van de haven op de basaltblokken. De 26 Duitse passagiers zijn niet gewond geraakt en overgestapt in een gereedstaande bus. Het schip is niet lekgeslagen. Tegen de 39 jarige schipper uit Münster (D) en zijn 21-jarige matroos uit Zwolle is proces-verbaal opgemaakt. Er was sprake van windkracht 8 á 9. Er gold vanaf 12.00 uur een waarschuwing voor de scheepvaart in verband met de harde wind.

Urk - In de haven van Urk zonk zaterdag een sleep-/duwboot. De boot lag aan de kade voor reparatie. Vermoedelijk is water het schip ingekomen waardoor het gezonken is. Allerlei instanties zoals de brandweer van Urk, de havenmeester, het KLPD, de gemeente en de KNMR hielden zich ermee bezig. Het laatste bericht dat de politie bereikte, is dat de boot weer boven water is.

Noot voor de pers: Het bericht over het schip te Lelystad is van het KLPD en deze instantie verzorgt de woordvoering.