Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man opgepakt na mishandeling ex

Publicatiedatum: 21-5-2006 12:39:31

Arnhem - Een 39-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag op de Rijnkade door de politie opgepakt. De man wordt verdacht van onder meer mishandeling en zou zijn 40-jarige ex-vriendin geprobeerd hebben te verwurgen en door een winkelruit te gooien. Een getuige, een vriendin van het slachtoffer, wist de partijen te scheiden. Beiden zouden elkaar op de Rijnkade zijn tegengekomen. Volgens het slachtoffer, dat overigens niet ernstig gewond bleek, zou haar ex-vriend onder invloed van alcohol zijn geweest en haar zonder aanleiding hebben aangevallen. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer nog op de Rijnkade aan, waarna hij werd aangehouden. De man is ingesloten. Door de 40-jarige vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 21-5-2006 12:38:30

Arnhem - Een 23-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou in de woning van zijn moeder in de wijk Het Broek enkele vernielingen hebben aangericht. Dat zou gebeurd zijn terwijl de vrouw niet thuis was. Bij thuiskomst ontdekte de moeder van de man dat er een tussendeur in de woning kennelijk geheel vernield was. Toen ze haar zoon daarover aansprak dreigde er volgens haar zeggen een handgemeen, waarop de vrouw de woning verliet en de politie waarschuwde. Die trof de Arnhemmer echter niet meer in de woning aan. Op aangeven van zijn moeder werd de man op een adres elders in de stad aangetroffen en aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie vordert vijf rijbewijzen in van hardrijders
Publicatiedatum: 21-5-2006 12:37:50

Arnhem - Door agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie zijn zaterdagavond bij een controle op de Eldenseweg van vijf bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat ze t hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid daarbij was 139 km/u terwijl daar niet harder gereden mag worden dan 70 km/u.

Tussen halfzeven en halftien werd van ruim 500 passanten de snelheid gecontroleerd met behulp van de Lasergun. In dat tijdsbestek bleken 29 bestuurders de maximumsnelheid te hebben overschreden, waarvan vijf met meer dan 50 km/u. Een 39-jarige Arnhemmer reed 139 km/u en moest zijn rijbewijs inleveren. Datzelfde lot overkwam een 29-jarige Arnhemmer, een 54-jarige man uit Nijmegen, een 38-jarige Arnhemmer en een 34-jarige man uit Heteren. Zij reden respectievelijk met 133, 131, 121 en 128 km/u over de Eldenseweg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man rijdt door na aanrijding

Publicatiedatum: 21-5-2006 12:37:15

Arnhem - De politie van Arnhem heeft zaterdagmiddag een 27-jarige automobilist aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding. De man raakte rond drie uur 's middags betrokken bij een aanrijding op de Johan de Wittlaan in zijn woonplaats. Daarbij zou hij achter op de auto van een 40-jarige vrouw gereden zijn. Toen de vrouw aangaf de politie te waarschuwen zou de Arnhemmer in zijn auto zijn gestapt en doorgereden zonder zijn gegevens bekend te maken. De vrouw noteerde het kenteken van de auto van de Arnhemmer en waarschuwde de politie. Die wist de man te traceren, waarna hij thuis werd aangehouden. De Arnhemmer had verklaard te zijn geschrokken nadat de vrouw ook gezegd had haar familie erbij te halen. Drankgebruik werd niet geconstateerd. De Arnhemmer is na verhoor weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken vrouw botst tegen boom

Publicatiedatum: 21-5-2006 12:36:35

Arnhem - Een 31-jarige Arnhemse automobiliste is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Boulevard Heuvelink in haar woonplaats tegen een boom gereden. De vrouw was daarbij met de schrik vrijgekomen. Wel is ze door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Arnhemse reed omstreeks één uur vanaf het Airborneplein de Boulevard Heuvelink op. Bij het nemen van de bocht verloor ze de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een boom. Dat alles gebeurde onder ogen van een politieagent, die op de kruising voor een verkeerslicht stond te wachten. Agenten roken alcohol bij de vrouw en hielden haar aan. In het politiebureau werd bij de Arnhemse een alcoholpromillage gemeten van 2,10. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. Tegen de Arnhemse is proces-verbaal opgemaakt. Ook haar rijbewijs is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Negen verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 21-5-2006 12:36:04

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dit weekeinde negen verdachten opgepakt na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. In de loop van vrijdagmiddag werden er vijf verdachten aangehouden. Op de Ketelstraat liep een veertienjarige jongen uit Ede tegen de lamp. Hij zou volgens beveiligingspersoneel van een warenhuis kleding hebben meegenomen. De jongen hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Bij een modezaak, eveneens aan de Ketelstraat, werd even later een achttienjarige vrouw uit Arnhem aangehouden. Zij zou een paar schoenen ter waarde van bijna vijftig euro hebben meegenomen zonder af te rekenen. De vrouw kreeg een boete van 130 euro. Twee meisjes van vijftien en zestien jaar uit Pannerden en Aerdt werden aangehouden nadat ze zouden hebben gestolen bij een warenhuis aan het Velperplein. Beveiligingspersoneel had gezien dat de twee aan de haal waren gegaan met een zonnebril en een paraplu. Een 59-jarige Arnhemmer werd aangehouden bij een zaak aan de Van Lawick van Pabststraat. Hij zou voor 26 euro aan levensmiddelen hebben gestolen maar betaalde alsnog toen hij betrapt was.
Zaterdag werden vier verdachten aangehouden na winkeldiefstallen op het Velperplein en Ketelstraat. Het ging daarbij om twee Arnhemmers van beiden veertien jaar die een oorbel zouden hebben gestolen uit een warenhuis aan het Velperplein. Op de Ketelstraat werden twee meisjes uit Huissen aangehouden. Het duo, eveneens beiden veertien jaar oud, zou bij meerdere zaken diverse goederen hebben gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606