Politieberichten Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 21-05-2006

Geschoten vanuit auto

UTRECHT - Op zondag 7 mei 2006 omstreeks 22.15 uur werden op de Niels Bohrweg meerdere schoten gelost vanuit een donkerkleurige personenauto. Een toevallige passant werd bijna getroffen, maar bleef ongedeerd.

Het betreft een opvallende auto met een lichtkleurige achterbumper (mogelijk wit of geel van kleur). De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om hulp. Zo wil de politie graag weten wie de schoten hebben gehoord of wie de auto of schutter hebben gezien. Ook als u weet waar een auto staat die aan de beschrijving voldoet, vraagt de politie contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Drie aanhoudingen

MAARSSEN Surveillerende politiemensen zagen vrijdagavond rond 22.00 uur enkele mannen bij een leegstaand woonhuis aan de Zwanenkamp. Nadat de mannen waren weggereden in een auto, bleek bij controleren dat de auto mogelijk met valse kentekenplaten zou rondrijden. Op de Vogelweg is de auto staande gehouden. De papieren bij de auto bleken inderdaad niet te kloppen. De drie inzittenden, een 24-jarige en een 38-jarige man uit Utrecht en een 35-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning aan de Zwanenkamp trof de politie later enkele zakken met hennepplanten aan.

Brandstichters aangehouden

BREUKELEN De politie heeft zaterdagmiddag twee 11-jarige jongens uit Breukelen aangehouden die even daarvoor brand hadden gesticht in het zwembad aan de Schepersweg. De jongens hadden een handdoekenautomaat in het damestoilet in brand gestoken en waren daarna gevlucht. Personeel van het zwembad had het brandje snel onder controle. Met behulp van camerabeelden konden de jongens worden aangehouden. Zij zullen in ieder geval voor de kosten opdraaien.

Aanhouding na poging insluiping

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft zondagmorgen omstreeks 2.15 uur een man (leeftijd onbekend) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op t Rond. De man had samen met een andere man geprobeerd op de Driehovenlaan een huis binnen te klimmen. Bewoners merkten dit en belden de politie. Na een korte zoektocht kon een van de mannen worden aangehouden. Het bleek te gaan om een ongewenste vreemdeling die is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Een zoektocht naar de andere man leverde niets op.