Politie Gelderland-Zuid

Politie stelt nader onderzoek in na tumult

Geldermalsen, 21-05-2006 o Na een melding van onwelwording zaterdagnacht gingen agenten naar de Rijksstraatweg in Geldermalsen. Daar troffen zij ter hoogte van een horecagelegenheid een man - naar later bleek een 52-jarige inwoner van Geldermalsen - op straat die onder invloed bleek en gewond, vermoedelijk naar aanleiding van een vechtpartij. Hij was buiten bewustzijn en is naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel overgebracht. De politie heeft nader onderzoek naar het gebeuren ingesteld.

De eigenaar van de horecagelegenheid werd die nacht door diverse klanten aangesproken dat deze man anderen, voornamelijk vrouwen, lastig viel. Toen de 33-jarige, uit de gemeente Geldermalsen, de man hierop aansprak zou deze de eigenaar hebben mishandeld. Er zou vervolgens een vechtpartij tussen beiden hebben plaatsgevonden waarna klanten hebben ingegrepen.

Vervolgens zou de 52-jarige een steen door een ruit van de horecagelegenheid hebben gegooid waarna er tumult uitbrak. Een groep van ongeveer 30 personen zou zich ermee bemoeid hebben en daarbij zou de man ook mishandeld zijn.

Toen agenten na de melding ter plaatse kwamen was de Geldermalsenaar, die onder invloed was van alcohol, inmiddels niet meer aanspreekbaar en is in het ziekenhuis opgenomen.

De politie nam getuigenverklaringen op. De 33-jarige eigenaar van de zaak deed aangifte van mishandeling en vernieling. Het onderzoek wordt voortgezet. (08)