Politie Limburg-Zuid
|      |                          |                        |
|      |                          |Regiopolitie Limburg    |
|      |                          |Zuid                    |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : John Clermonts
Datum : zondag 21 mei 2006

Opmerkingen : Geen

Sittard; openbare dronkenschap

De politie heeft zondagnacht op de Limbrichterstraat twee mannen bekeurd vanwege openbare dronkenschap.
Omstreeks 03.00 uur trof de patrouille het tweetal midden op straat wandelend aan. Beiden bleken diep in het glaasje gekeken te hebben. Bij het uitreiken van het proces-verbaal gedroeg de 25-jarige inwoner van Sittard zich zo recalcitrant dat hij werd aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering en werd ter ontnuchtering ingesloten. Zijn 24-jarige plaatsgenoot kon met een bon op zak naar huis.

Sittard; dronken bestuurder

De politie heeft zaterdagnacht op de Bergerweg een dronken automobilist van de weg gehaald. De patrouille zag de 36-jarige inwoner van Kerkrade rond 04.30 uur slingerend met zijn auto over de genoemde weg rijden. De man reageerde niet op het stopteken en eerst toen de patrouille naast hem ging rijden kreeg de man in de gaten dat hij met de politie van doen had.
De ademanalyse wees uit dat de Kerkradenaar 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Geleen; brandstichting

De politie heeft vrijdagavond een inwoonster van Geleen ingesloten op verdenking van brandstichting.
Omstreeks 16.00 uur kwam de melding binnen dat er brand was op de 8e verdieping van de Cityflat in Geleen. Op de galerij van die verdieping was een grote rookontwikkeling en bleek een vuilniszak met een hoop papier te branden.
Als snel kwam de veroorzaker hiervan in beeld en dit bleek de 43-jarige inwoonster van Geleen te zijn. De vrouw maakte een verwarde indruk en werd overgebracht naar het politiebureau. De toestand van de vrouw was echter niet zodanig dat zij moest worden overgedragen aan het zorgkader. In verband met het verdere onderzoek is de vrouw in verzekering gesteld. De politie gaat nu onderzoeken wat het motief van de vrouw is geweest om de brand te stichten.

Valkenburg; zware mishandeling

De politie gaat een onderzoek instellen naar gepleegde zware mishandeling, die zaterdagnacht in Valkenburg plaatsvond.
Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie de melding dat in een horecabedrijf aan de Wilhelminalaan een gewonde man zou zijn. De 15-jarige man zou een steekwond in zijn buik hebben.
Toen de politie ter plaatse kwam trof zij de gewonde man op straat aan. Hij kon niet vertellen wie hem de verwonding had toegebracht en waar dat nu precies was gebeurd. De man werd per ambulance voor medische behandeling naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht en voor een nacht ter observatie opgenomen. Zondagmorgen werd hij ontslagen en deed aangifte van zware mishandeling. De wond was gehecht en er bleken geen vitale lichaamsdelen geraakt te zijn.
De politie gaat onderzoek wie de dader is geweest en wat het motief was.

Meerssen; in slaap gevallen

Vrijdagavond zag een automobilist op de A79 in de richting van Maastricht dat een auto voor hem stapvoets reed en uiteindelijk midden op de rijbaan tot stilstand kwam. De getuige zag vervolgens dat de 21-jarige inwoner van Köln versuft achter het stuur zat. Hij haalde de man snel ui zijn auto en lei hem in zijn auto plaatsnemen en zette de auto van de man op de vluchtstrook en waarschuwde vervolgens de politie.
De patrouille constateerde dat de Duister niets mankeerde maar wel onder invloed van alcohol verkeerde en bracht hem over naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Landgraaf; vernieling

De politie heeft zondagnacht op de Pasweg een man aangehouden wegens het vernielen van een ruit.
Even na middernacht werd de politie ter assistentie geroepen door personeel van een horecagelegenheid omdat een man een ruit van de zaak vernield had. De dader had zich inmiddels uit de voeten gemaakt.
Aan de hand van het opgegeven signalement wist de patrouille de man op de Hoogstraat op te sporen en aan te houden op verdenking van het plegen van een vernieling. De man is ingesloten en de politie doet een verder onderzoek.

Landgraaf; doorrijding

De politie gaat onderzoeken wie zaterdagnacht in Landgraaf doorgereden is nadat hij op de Hompertsweg tegen een lantaarnpaal gereden is en zich daarna uit de voeten heeft gemaakt, zonder zijn identiteit achter te laten.
Omstreeks 06.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een ongeval had plaatsgevonden op de genoemde weg. Men trof een beschadigde rode Ford Escort aan, die tegen een lichtmast stond. De kap van de mast lag tientallen meters verderop. De mast is omgebroken. Ook was een remspoor op de weg zichtbaar die naar de mast leidde.
In de auto lagen diverse lege en volle flessen bier. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie deze aanrijding heeft veroorzaakt.

Landgraaf; vrouw mishandeld

De politie heeft zaterdagnacht vier mannen uit Landgraaf aangehouden vanwege het mishandelen van een inwoonster van Duren (BRD).
Omstreeks 03.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Heerlenseweg een vrouw door drie mannen geslagen en geschopt zou worden. Toen de patrouilles even later ter plaatse kwamen waren de daders reeds met een auto weggereden.
De 44-jarige Duitse had een flinke snijwond aan haar been en opgelopen en werd, na medische behandeld te zijn, meegenomen naar het bureau voor het doen van een aangifte.
Op de kruising van de Heerlenseweg met de Ruiterstraat trof men het viertal rijdend aan en werd aldaar klemgereden. De vier mannen zijn aangehouden en overbracht naar het politiebureau. Het zijn allen inwoners van Landgraaf en 18 jaar oud. Zij zijn in verkering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; mishandeling

De politie gaat onderzoeken wie de dader(s) zijn van een mishandeling welke zondagnacht op de Kerkstraat heeft plaatsgevonden.
Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Kerkstraat een man door een groep mannen geslagen en geschopt werd. De politie stuitte bij het aanrijden inderdaad op een opstootje en de groep stoof uiteen toen zij de politie zagen komen. Uiteindelijk bleek dat twee mannen uit Zeeland kort tevoren voor problemen hadden gezorgd in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. De ruzie had zich kennelijk op straat voortgezet, waarbij de 26-jarige inwoner van Zeeland zodanig gewond raakte dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht en aldaar voor een nacht ter observatie moest blijven. Over zijn verwondingen werden geen nadere mededelingen gedaan.
De dader(s) zijn spoorloos en een onderzoek ter plaatse had geen resultaat. De politie stelt een nader onderzoek.

Nuth; brutale beroving na inbraak

De politie is op zoek naar vijf daders van een inbraak, gevolgd door een gewelddadige beroving, welke zaterdagavond in Nuth plaatsvond.
Omstreeks 18.20 uur kwam bij de politie een inbraakmelding binnen bij een bedrijf aan de Horzelstraat in Nuth. Ook de sleutelhouder had die melding gekregen en was zeer snel ter plaatse.
Op het moment toen hij zijn auto voor het bedrijf stilzette, zag hij vijf mannen uit het bedrijf naar buiten komen. Twee van hen hielden een koevoet in de hand en kwamen direct op de auto van de melder toegelopen. Deze schreeuwden naar de man en sloegen vervolgens met de koevoet op de voorruit en zijruit van de auto. Daarbij sneuvelde een zijruitje van het bijrijderportier.
Nu hoorde de 33-jarige inwoner van Hulsberg beide mannen roepen dat hij zijn autosleutels en zijn GSM moest afgeven. De GSM hield hij in zijn hand omdat hij op dat moment de alarmcentrale nog aan de lijn had. Uit angst voor erger gaf de man de sleutels en de GSM aan een van de mannen. De drie anderen keken toe.
Daarna zag het slachtoffer hoe de vijf mannen in een gereedstaande auto stapten en daarmee wegreden. Door de commotie kon de man niet zien van wat voor een merk of kleur de auto was.
De vijf mannen hadden allen een getinte huidskleur en de twee die tegen hem geschreeuwd hadden deden dat in het Nederlands.
De politie gaat een uitgebreid rechercheonderzoek instellen waarvan een buurtonderzoek deel zal uitmaken. Dit wordt maandag aanstaande in gang gezet.
Getuigen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie van dit misdrijf beschikken, worden dringend verzocht contact opnemen met de recherche van Heerlen via het nummer: 0900 - 8844 (lokaal tarief).

---- --