Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (21/5)

TILBURG, 21 mei 2006

Politie op zoek naar schennisplegers

TILBURG: Vrijdagavond is de politie in twee wijken op zoek geweest naar schennisplegers. De eerste melding kwam omstreeks 19.36 uur. Twee meisjes van 10 jaar werden omstreeks 19.30 uur op de
Geldermalsenstraat (West) geconfronteerd met een schennispleger. De kinderen waren aan het touwtje springen toen een man hen aansprak met de vraag of zij hem wilden meehelpen met zoeken naar zijn broertje omdat hij die kwijt was. Vervolgens deed de man zijn broek naar beneden en toonde hen zijn geslachtsdeel. Daarbij spoorde hij de kinderen aan naar hem te kijken. De meisjes zijn naar huis gegaan en vertelden het voorval direct aan hun ouders. De politie van het team Tilburg West die in de wijk met veel agenten zichtbaar aanwezig was in verband met een smoel in de wijk actie, stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Ook werden de SMS-Alert deelnemers in een straal van een kilometer rondom de Geldermalsenstraat geïnformeerd.Desondanks werd de potloodventer niet aangetroffen. Het zou gaan om een circa 40-jarige blanke man met zwart-grijzend haar.

Rond 21.40 uur werden bikers van het team Noord op de Strausslaan aangesproken door twee 16-jarige meisjes. Zij vertelden dat zij geconfronteerd waren met een schennispleger. Dit was gebeurd op de hoek van de Vlashoflaan / Strausslaan. De dader stond zich in het plantsoen te bevredigen. Hij kwam daarbij in de richting van de aangeefsters gelopen die daarop snel weg gefietst zijn. Het zou gaan om een blonde jongeman van circa 20 a 25 jaar oud. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij is de dader niet meer aangetroffen.

Politie ontdekt hennepkwekerij na inbraakmelding

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Frans Erensstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren echter al geoogst. Wel werd er diverse apparatuur en hennepafval aangetroffen. De politie ging ter plaatse omdat buurtbewoners meldden dat er een raam open stond en dat er mogelijk ingebroken was. De politie trof inderdaad een openstaand raam aan. Via dit raam zijn de dienders naar binnen gegaan. Op de eerste verdieping waren twee kamers ingericht als kwekerij. Ook op zolder werden restanten van een plantage aangetroffen. Er bleek ook met de elektriciteit te zijn geknoeid. De stroom werd voor de meter om afgetapt. De politie is nog op zoek naar de huurder.

Knaap aangehouden voor huisvredebreuk in jongerencentrum

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond in een jongerencentrum aan de Corellistraat, op aanwijzing van een medewerker omstreeks 21.30 uur een 16-jarige knaap uit Tilburg aangehouden ter zake huisvredebreuk. De jongen was boos geworden omdat hij naar eigen zeggen aan de beurt was voor het poolbiljart en werd overgeslagen. Hij werd daarop boos en gooide wat spullen op de grond. Hij werd daarop door een medewerker tot drie keer toe gevorderd het pand te verlaten omdat hij zich niet aan de huisregels hield. Hij weigerde echter weg te gaan, waarna de politie hem heeft aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na vernieling en bedreiging

HILVARENBEEK: Een 32-jarige man uit Hilvarenbeek is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.30 uur op de Holstraat aangehouden omdat hij zonder enige aanleiding bedreigingen zou hebben geuit naar klanten en personeel van een eetzaak aan de Gelderstraat. Daarbij zou hij tevens enkele goederen zoals een peper en zoutstel vernield hebben. Een van de klanten kreeg sauzen over zijn kleren. Ook had hij een aluminiumlijst van de bar getrokken en daarmee geprobeerd een medewerker te slaan. De verdachte bleek ter plaatse vertrokken te zijn. Agenten die de verdachte kenden hebben hem later aangetroffen en aangehouden. Bij deze arrestatie verzette hij zich. Hierbij trok hij enkele knopen van een overhemd van één van de agenten. De agenten kregen hem onder controle door hem naar de grond te brengen en te boeien. Volgens de verdachte was hij door stress gevallen over de bar waardoor er spullen op de grond vielen. Daarna waren enkele medewerkers hem achterna gekomen. Hierbij was een schermutseling ontstaan.

Twee mannen aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: In de wijk de Reit (West) is zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur een 41-jarige Tilburger aangehouden op de verdenking dat hij zijn 42-jarige ex-vriendin had mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat haar ex-vriend haar in bijzijn van hun drie kinderen had mishandeld. Hij was vanmorgen rond 10.00 uur dronken met zijn eigen sleutel haar woning binnen gekomen. Hij kleineerde haar en trok haar krachtig aan haar haren. Ook pakte hij haar bij haar keel gaf en klap tegen haar borst. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie. Hij is in verzekering gesteld. Huiselijk geweld is één van de speerpunten van de politie. Dergelijke zaken worden zeer consequent aangepakt.

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag in de wijk Veldhoven in de wijk Veldhoven een 34-jarige Tilburger aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 34-jarige ex-vrouw Ook deze verdachte is in verzekering gesteld. Volgens het slachtoffer is haar ex-man haar enkele maanden na de scheiding gaan bedreigen. Ze is bang van hem mede vanwege zijn drugsgebruik. Zaterdagmiddag stond haar ex-man voor de deur. Hij was erg boos en eiste dat hij zijn zoon mocht zien. Ook dreigde hij haar dood te maken. Plotseling sloeg hij met kracht op haar neus. De politie heeft de agressieve man voor de woning aangehouden.

Winkeldievegge betrapt in drogisterij

HILVARENBEEK: Zaterdagmiddag is omstreeks 12.30 uur een 15-jarig meisje uit Diessen betrapt op winkeldiefstal bij een drogisterij op de Gelderstraat. De dievegge had mascara, eyeliner, oogschaduw, een ketting en oorbellen in haar kleding verstopt en deze niet betaald bij de kassa.

Politie onderzoekt overval woning

TILBURG: Zaterdagmiddag is omstreeks 16.55 uur een 38-jarige vrouw in haar woning aan het Westerpark overvallen. Volgens de vrouw, die alleen met haar zoontje in de woning aanwezig was, belden twee mannen met een licht getint uiterlijk aan de deur. Een van deze mannen was circa 45 jaar oud. De vrouw die dacht dat het verkopers waren, zei dat ze niets nodig had en wilde de deur weer sluiten. Ze leidde dat af uit het feit dat de mannen keurig gekleed waren, één van hen had een aktetas bij zich. Ze voelde dat er een voet tussen de deur gezet werd en dat deze met kracht verder werd open geduwd. De mannen eisten geld, een van de overvallers zette deze eis kracht bij door een mes in de richting van het slachtoffer te houden. Het slachtoffer heeft daarop een geldbedrag afgegeven waarna de daders de woning verlieten. De politie heeft een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Man in gestolen auto na achtervolging aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond na een achtervolging een 32-jarige Tilburger aangehouden die in een gestolen auto reed. De auto, een blauwe Seat Arosa, was op woensdag 17 mei jl. gestolen vanaf de Kurassierstraat. De verdachte die bij zijn arrestatie een valse naam opgaf is ingesloten. De agenten zagen de auto rijden op de Hasseltrotonde. Zij herkenden de auto, omdat in de briefing hiervoor aandacht gevraagd was vanwege het feit dat de auto als gestolen was aangegeven. De dienders reden achter de auto aan en zagen dat de bestuurder de snelheid verhoogde en via de Rueckertbaan de Postelse Hoeflaan inreed. Zij gaven de bestuurder een stopteken. De verdachte reageerde echter niet op het stopteken en andere signalen. Hij trachtte te ontkomen en reed uiteindelijk zonder af te remmen links af het Bernardusplein op. De verdachte kwam daardoor dwars voor het politievoertuig te staan waardoor een aanrijding niet meer voorkomen kon worden. De verdachte reed echter gewoon door. Uiteindelijk gaven de agenten met hun wagen een duw tegen de linkerachterkant van de vluchtauto. Hierdoor draaide dit voertuig 180 graden en kwam tot stilstand waarna verdachte kon worden aangehouden.

Gewonden bij verkeersongeval Rijksweg A-58

TILBURG: Zaterdagavond vond er omstreeks 23.30 uur een ernstig verkeersongeval plaats op Rijksweg A-58. Hierbij raakten drie mensen gewond. Een taxi met daarin een 45-jarige bestuurder uit Alkmaar die een 63-jarige vrouw uit Beste vervoerde, kwam uit de richting van Breda en reed in de richting van Tilburg. Ter hoogte van de afslag Goirle moest hij plotseling remmen voor een auto die volgens beiden stilstond op de rechterrijbaan. De taxichauffeur kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en botste tegen de auto waarin een 25-jarige vrouw uit Heesch zat. Brandweer en GGD kwamen ter plaatse omdat één van de gewonden bekneld zat. Alle drie de betrokkenen werden overgebracht naar het EZ. De inzittende van de taxi heeft diverse kneuzingen. De bestuurster van de personenauto heeft een flinke hersenschudding. De taxichauffeur mocht na behandeling het hospitaal weer verlaten. De politie verricht nog verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Tien aanhoudingen tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.45 uur op de Heuvel twee mannen van 23 en 25 jaar (broers) uit Geldrop aangehouden. De agenten gingen ter plaatse omdat er een melding kwam van een vechtpartij op de Heuvel. Ter plaatse zagen de agenten dat de 25-jarige verdachte een man aanviel en slaande bewegingen maakte. De agenten wilden de vechtersbaas aanhouden. Deze verzette zich echter en probeerde zich los te rukken. Daarbij werd de agent door een andere man in het gezicht geslagen. Dit bleek de 23-jarige verdachte te zijn. Beiden mannen zijn uiteindelijk aangehouden. Een 23-jarige man uit Halsteren deed aangifte van mishandeling.

In totaal werden de nacht van zaterdag op zondag zeven aanhoudingen gedaan tijdens het horecatoezicht. Naast de bovenvermelde arrestaties werden aanhoudingen verricht voor het niet voldoen aan een bevel of vordering (2), mishandeling (1) en belediging (2). In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie verdachten opgepakt. Daarbij ging het om een wildplasser die zich niet kon legitimeren (1) en belediging (2)

Vervelende buspassagier aangehouden

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft vannacht op de Vrijheidsstraat omstreeks 04.30- uur een 25-jarige Udenhouter aangehouden die zich baldadig had gedragen in de Nightliner. De problemen met de jongeman waren ontstaan toen hij van de chauffeur de etenswaren die hij gekocht had voorin de bus moest leggen. Een van de regels voor de passagiers is namelijk dat er geen eten en drinken in de bus mag worden gebruikt en meegenomen. Er ontstond een dusdanige discussie met de jongeman dat er een toezichthouder en politie werden bijgehaald. Dit resulteerde erin dat de man zonder etenswaren de bus instapte. Tijdens de rit eiste hij van de chauffeur 10 euro vanwege de gemaakte kosten. Het gedrag van de knaap, hij begon ook te dreigen, liep zodanig uit de hand dat de politie hem heeft aangehouden. Hij weigerde aan het bureau een verklaring voor zijn recalcitrante gedrag te geven.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.00 uur op de Hendrik de Keijserstraat een 35-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder viel de agenten op omdat hij met zijn Mercedes met open dak reed, terwijl het regende. Zij spraken de bestuurder aan en roken dat hij alcohol gedronken had. Hij blies 55 ugl (1,3 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

Zaterdagmiddag is op de Ringbaan West een 25-jarige Tilburger betrapt die zijn auto bestuurd had terwijl hij gedronken had. Hij blies 495 ugl ( 1,15 promille).

Auteur: Willem van Hooijdonk