Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Nekletsel bij aanrijding

Publicatiedatum: 21-5-2006 13:23:21

Elst - Een 45-jarige vrouw uit Elst heeft zaterdagochtend vermoedelijk nekletsel opgelopen nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde op de kruising van De Wuurde met de Lange Dreef in Elst, omstreeks tien uur. Een 59-jarige vrouw en plaatsgenoot van het slachtoffer reed met haar auto over De Wuurde richting Lange Dreef. Op de kruising kwam het tot een aanrijding met de 45-jarige automobiliste, die van rechts over de Lange Dreef naderde. Beide auto's hadden bij de aanrijding schade opgelopen. De 59-jarige Elstse was met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken automobilist aangehouden

Publicatiedatum: 21-5-2006 13:22:46

Giesbeek - Een 31-jarige automobilist uit Denemarken is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden in Giesbeek. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Rond half twee trok de Deen de aandacht van surveillerende agenten doordat hij op de Havenweg aan de verkeerde kant van de weg reed en bovendien erg slingerde. De man werd aan de kant gezet en bleek sterk naar alcohol te ruiken. Bovendien viel het de agenten op dat de man verse schade aanzijn auto had. In het politiebureau weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Hij werd vervolgens ter ontnuchtering ingesloten. Later bleek dat er op de Marsweg in lathum een lantaarnpaal omver was gereden. De Deense automobilist wordt ervan verdacht daarbij betrokken te zijn. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na vechtpartij op camping

Publicatiedatum: 21-5-2006 13:22:15

Lathum - De politie van Zevenaar heeft zaterdagavond op een camping in Lathum een 29-jarige man uit Polen aangehouden wegens mishandeling. De man zou bij een vechtpartij een leeftijdsgenoot met een bierfles op het hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. De twee waren bekenden van elkaar en waren samen met enkele anderen aan het drinken. Op een gegeven moment ontstond er ruzie, waarbij de 29-jarige Pool het aan de stok kreeg met een ander uit het gezelschap. Het 29-jarige slachtoffer wilde daarbij ingrijpen maar werd daarbij zelf geslagen. Met hulp van anderen werd het slachtoffer ontzet en de caravan uitgewerkt. De man is later door gewaarschuwde agenten aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete na diefstalpoging

Publicatiedatum: 21-5-2006 13:21:34

Zevenaar - Een 21-jarige Zevenaarder heeft zondag van justitie een boete gekregen in verband met poging tot diefstal. De man was daarvoor zondag in de vroege ochtenduren aangehouden. Getuigen hadden rond half zes de politie gebeld nadat ze gezien hadden dat er bij een bushalte geprobeerd werd een bord te stelen. Agenten troffen even later de 21-jarige Zevenaarder aan. Hij bekende gelijk tegenover de agenten zojuist geprobeerd te hebben het bushaltebord los te schroeven en toonde enkele moeren. De man moest mee naar het bureau en legde daar een uitgebreidere verklaring af: zo zou hij het bord nodig hebben gehad als relikwie bij een toneelstuk. Justitie besloot de man een boete op te leggen, waarna hij naar huis mocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie pakt verdacht viertal op na inbraakmelding
Publicatiedatum: 21-5-2006 13:20:59

Elst - De Elster politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen en een vrouw uit Nijmegen opgepakt. De drie worden verdacht betrokken te zijn bij een poging tot inbraak of diefstal vanaf een bedrijfsterrein aan de Edisonweg. Een beveiliger had vrijdagavond even na tien uur twee personen overlopen op het bedrijfsterrein. Ook was er inbraakschade ontdekt. De twee sloegen na ontdekking op de vlucht en wisten in eerste instantie te ontkomen. Nadat de politie was gewaarschuwd werd er een uitgebreide zoektocht ingesteld. Die leverde eerst niets op, alleen twee achtergelaten auto's. Beide auto's werden voor nader onderzoek veiliggesteld. Pas later in de nacht troffen agenten in de buurt van het bedrijf een auto aan met daarin drie mannen van 18, 32 en 39 jaar en een vrouw van 23 jaar. In de auto bleek de eigenaar te zitten van een van de eerder aangetroffen auto's. Hierop werden alle inzittenden aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---