Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

21 mei 2006

Ermelo - Jongeren belagen portier

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) vier aanhoudingen verricht na een vechtpartij bij een horeca-etablissement in Ermelo. Omstreeks middernacht was bij de ingang van de horecagelegenheid een conflict ontstaan, waarbij drie jongens uit Putten geweld hadden gebruikt. Hun doelwit was de uitsmijter van de horecagelegenheid. Twee jongens, 16 en 17 jaar oud, werden aangehouden als verdachten van mishandeling en openlijk geweld. De derde, een 19-jarige jongen uit Putten, wist te ontkomen en werd later alsnog aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Ook een 15-jarig meisje uit Amsterdam werd aangehouden. De jongeren worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Hattem - Brand bij Boertjesland

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag (21-05) naar Boertjesland in Hattem gegaan waar brand was uitgebroken in een container bij een jeugdhonk. Een aantal jongelui was aanwezig. Ze vertelden dat de brand al was ontstaan voordat zij kwamen. Er stond onder meer een kliko in brand. De politie maakte het vuurtje uit. Eén van de jongelui, een 16-jarige inwoner van Hattem, schold de politieagenten uit. Hij werd aangehouden wegens belediging en overgebracht naar het politiebureau. De jongen wordt doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Harderwijk - Rijden onder invloed

Een 42-jarige inwoner van Zwolle is in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd staande gehouden op de Westermeenweg in Harderwijk, waar hij omstreeks 00.45 uur in zijn auto reed. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd het alcoholpromillage van de man bepaald: 1,1. De man had geen geldig rijbewijs, waarvoor hij een proces verbaal kreeg. Tevens kreeg hij een rijverbod van 7 uur en een proces verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 21-jarige automobilist en beginnend bestuurder, werd in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) omstreeks 04.15 uur aangehouden op de Nassaulaan in Harderwijk voor een alcoholcontrole. De man had alcohol genuttigd en werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat het alcoholpromillage van de beginnend bestuurder 1,1 was, terwijl het maximaal toegestane promillage voor beginnende bestuurders 0,2 bedraagt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

't Harde - Wildplasser aangehouden Een 29-jarige man uit Zwolle, die zich schuldig maakte aan wildplassen in de berm van de Eperweg in 't Harde, moest dit in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) omstreeks 03.30 uur bekopen met een bekeuring. Hij urineerde in de berm ondanks een waarschuwing van de politie dit niet te doen. De man weigerde zijn naam te noemen en identiteitsbewijs te laten zien. Hierop werd hij aangehouden en kreeg hij een bekeuring voor wildplassen (75 euro) en een bekeuring voor het weigeren van het tonen van een id-bewijs. De 31-jarige broer van de man bemoeide zich continu met de bekeuringssituatie. De politie sommeerde hem diverse malen dit niet te doen en weg te gaan. De man gaf hieraan geen gehoor. Ook hij wilde zijn identiteit niet bekend maken, waarna hij werd aangehouden. Hij kreeg een bekeuring voor het niet verstrekken van personalia.

Heerde - Winkeldief aangehouden

Een 44-jarige man uit Zwolle is zaterdag (20/05) aangehouden aan de Zwolseweg in Heerde op verdenking van diefstal. De man wordt ervan verdacht boodschappen uit de fietstassen van een bij een winkel gestalde fiets te hebben gestolen. De eigenaar van de fiets had gezien dat de man zijn fiets naast die van hem had gezet. Hij trof daarna zijn fietstassen leeg aan. De man ging terug naar de winkel om opnieuw boodschappen te doen en zag daar de verdachte weer. Hij deed vlug zijn boodschappen en ging naar buiten en keek in de fietstassen van de verdachte waar hij zijn boodschappen ontdekte. De verdachte kwam naar buiten en ging ervan door. De man greep de verdachte, waarna een vechtpartij ontstond omdat de verdachte trachtte te ontkomen. Samen met winkelpersoneel kon de man in bedwang worden gehouden tot de politie hem overnam. De politie ontdekte dat de man nog spullen van de winkel onder zijn kleding verborg die niet waren afgerekend. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Ermelo - Politie houdt vernielers fietsen aan

Twee jongens uit Harderwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) aangehouden op verdenking van vernieling. De jongens, respectievelijk 16 en 17 jaar oud, zouden op het station tegen fietsen aan het trappen zijn en banden van fietsen leeg laten lopen. De jongens werden aangehouden. Ze worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

EINDE BERICHTEN

---- --