Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edervener (18) omgekomen bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 21-5-2006 14:39:20

Ederveen - Een achttienjarige jongen uit Ederveen is vrijdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Poelweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer was rond elf uur zwaar gewond op straat aangetroffen, waarop politie en ambulance werden gewaarschuwd. Aan de hand van sporen kon worden afgeleid dat het slachtoffer op een bromfiets had gereden en daarmee tegen een boom was gebotst. De jongen had daardoor dusdanige verwondingen opgelopen dat hij daaraan terplekke was overleden. De politie vermoedt dat de jongen geen helm heeft gedragen. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak en de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barnevelder gewond aangetroffen, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 21-5-2006 14:38:46

Barneveld - Politieagenten hebben vrijdagavond op de Plantagelaan in Barneveld een 78-jarige met diverse verwondingen aangetroffen. De man is naar het ziekenhuis gebracht en bleek onder meer een gebroken been en een flinke hoofdwond te hebben opgelopen. Hoe dat is gekomen is nog onduidelijk. De politie vermoedt dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden en roept getuigen op te reageren.

Omstreeks kwart voor twaalf vrijdagavond wordt door passanten bij de politie gemeld dat er een gewonde man in de berm zou zitten op de Plantagelaan. Daarop gaan politieagenten poolshoogte nemen en troffen even later de Barnevelder aan. De man blijkt op het eerste gezicht een flinke hoofdwond te hebben opgelopen. Het slachtoffer blijkt zich echter niets te kunnen herinneren en kan evenmin vertellen hoe hij aan de verwondingen komt. Per ambulance is het slachtoffer naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht, waar later blijkt dat de man ook een dubbele beenbreuk heeft en zeker enkele dagen zal moeten blijven. Nabij de plaats waar het slachtoffer is aangetroffen stond ook de auto van de 78-jarige Barnevelder. Daaraan bleek geen schade te zitten. De politie hoopt nu aan de hand van getuigenverklaringen te kunnen achterhalen wat er die avond op de Plantagelaan is gebeurd. Men kan met reacties terecht op 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewonde na aanrijding met boom en lantaarnpaal

Publicatiedatum: 21-5-2006 14:38:16

Harskamp - Een 59-jarige automobilist uit Stadskanaal is zaterdagochtend in Harskamp gewond geraakt nadat hij tegen een boom en een lantaarnpaal was gebotst. De man was vermoedelijk kort voor de aanrijding onwel geworden en is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond kwart voor negen op de Dorpsstraat. De man raakte tijdens het rijden de macht over het stuur kwijt kwam aan de linkerzijde van de weg in botsing met een lantaarnpaal. Daarna werden nog een boom en een tuinmuurtje geraakt. De auto van de Stadskanaler is afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningers aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 21-5-2006 14:37:45

Wageningen - Drie Wageningers (twee van 22 en één van 23 jaar) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden na een vechtpartij op de Kapelstraat in hun woonplaats. De drie worden verdacht van mishandeling, het verstoren van de openbare orde en belediging van agenten. Een 31-jarige vrouw en een 32-jarige man deden aangifte van mishandeling. Omstreeks half vier werd bij de politie gemeld dat er op de Kapelstraat zou worden gevochten. Agenten troffen daar even later een groep jongeren aan die tegen elkaar liep te schreeuwen. Ook zou men elkaar uitdagen op de vuist te gaan. De agenten probeerden de rust op straat te herstellen. Op dat moment zagen de agenten een van de 22-jarige verdachten de 32-jarige man slaan. De 22-jarige man werd daarop aangehouden. De 23-jarige, die zich onder de omstanders bevond, bemoeide zich met het voorval en schold de agenten uit. De andere 22-jarige verdachte zou kort voor de komst van de agenten de 31-jarige vrouw hebben geslagen. Ook zij werden aangehouden. De overige betrokkenen werden door de agenten verdreven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden wegens bedreiging conducteur

Publicatiedatum: 21-5-2006 14:37:10

De Klomp (Ede) - De Edese politie heeft zaterdagmiddag op het NS Station aan de Stationsweg in De Klomp een 48-jarige man uit Lelystad aangehouden wegens bedreiging. De man wordt verdacht van het bedreigen van een treinconducteur met de dood. De conducteur wilde de man tijdens de treinrit controleren op een vervoersbewijs. Die bleek de Lelystedeling niet bij zich te hebben. Ook weigerde hij er een te kopen en een legitimatiebewijs te verstrekken. In een daarop volgende woordenwisseling zou de man gedreigd hebben om te brengen met een pistool. Ook dreigde hij de conducteur door het raam van de trein te slaan. Gewaarschuwde agenten hielden de man in de trein aan. Hij bleek onder invloed van alcohol en is voor verder onderzoek overgedragen aan de dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken fietser aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 21-5-2006 14:36:21

Barneveld - Een 23-jarige fietser uit Barneveld is zaterdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was kort daarvoor op de kruising van de Drostendijk met de Van Zuijlen van Nieveltlaan in zijn woonplaats betrokken geraakt bij een aanrijding met een auto. Daarbij was niemand gewond geraakt. Surveillerende agenten kwamen net voorbij nadat de aanrijding was gebeurd. De automobilist, een 53-jarige plaatsgenoot van de fietser, had verklaard bij groen licht de kruising te zijn opgereden vanaf de Drostendijk. De fietser, die over het noordelijke fietspad van de Van Zuijlen van Nieveltlaan had gereden, zou niet op het verkeerslicht hebben gelet, aldus zijn verklaring. Bovendien bleek hij naar alcohol te ruiken. De man moest mee naar het politiebureau waar en alcoholpromillage werd gemeten van 1,22 (ruim twee keer de norm). Tegen de Barneveldse fietser is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---