Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (21/5)

OOSTERHOUT NB, 21 mei 2006

Winkeldievegge wil er graag leuk uitzien

OOSTERHOUT: Een 21-jarige Oosterhoutse is zaterdagmorgen in een warenhuis op de Arendshof betrapt op winkeldiefstal. Ze had twee cosmetica artikelen meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. De foundation had ze in haar jaszak gedaan en de gezichtspoeder in haar hand gehouden. Ze verklaarde de diefstal gepleegd te hebben omdat ze geen geld had en er toch ook graag leuk uit wil zien.

Jongen aangehouden na brand in container

OOSTERHOUT: Zaterdagavond werd omstreeks 21.45 uur op een parkeerterrein achter een pand aan de Mechelaarstraat te Oosterhout een 15 jarige inwoner uit Oosterhout door bewakingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. Uit onderzoek bleek dat de jongen na het roken van een sigaret deze in een daar staande container had gegooid waarbij de inhoud van de container vlam vatte omdat de sigaret niet goed uit was gegaan. Bij een poging het vuur uit te trappen werd de dader door de bewaking in de kraag gepakt. Zowel de dader als een vriendje verklaren dat ze veel moeite hebben gedaan om het vuur weer uit te krijgen. Het was zeker volgens het duo geen opzet.

Politie onderzoekt tasjesroof

OOSTERHOUT: Vanmorgen maakt een 20 jarige inwoonster uit Oosterhout melding van een beroving. Het slachtoffer zou op de St. Antoniusstraat te Oosterhout omstreeks 03.45 uur door twee onbekende mannen tegen de grond zijn gewerkt waarna haar tas met inhoud van haar werd afgepakt. De daders zijn lopend vertrokken. Van beiden jongens kon het slachtoffer niet veel zeggen. De ene was een blanke jongen, 1.80 meter lang, mager postuur donkere kleding met een capuchon en een broek welke een apart geluid maakte. De andere was een jongen met een Noord Afrikaans uiterlijk. Hij was circa 1.60 meter lang groot, circa 16 jaar oud, een breder postuur als de blanke jongen. De politie onderzoekt de zaak.

Vijf bekeuringen rood licht in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagochtend een rood licht controle gehouden op de Abdis van Thornstraat. Er gingen vijf weggebruikers op de bon. (boete voor automoblist bedraagt 130 euro)

Knaap aangehouden in nieuwbouw politiebureau

OOSTERHOUT: Twee alerte medewerkers van een beveiligingsdienst hebben vanmiddag in het in aanbouw zijnde nieuwe politiebureau aan het Europapark een 16-jarige knaap uit Oosterhout aangehouden. De jongen verklaarde nieuwsgierig te zijn geweest naar het nieuwe politiebureau. Hij was over het hekwerk geklommen. De indringer krijgt in elk geval een proces-verbaal vanwege het zich bevinden op verboden terrein (461 SR), dat hij daar mogelijk andere plannen had, kon niet worden bewezen.

Twee mannen aangehouden na huiselijk geweld in Rijen

RIJEN: De politie in Rijen heeft vrijdagmiddag rond 15.30 uur een 38-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij verdacht wordt van huiselijk geweld. Zijn 34-jarige vrouw deed aangifte. Ze verklaarde dat haar man haar vrijdag tot twee keer toe met een vleesmes bedreigd had. Hij had het mes tegen haar trui aangehouden. Volgens de aangeefster heeft haar man wel vaker agressieve buien. Hij is daarvoor ook al onder behandeling geweest. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie en moest onder dwang worden meegenomen. Hij is in verzekering gesteld. De politie neemt meldingen van huiselijk geweld erg serieus en treedt daar dan ook conform een met partners afgesproken protocol tegen op.

RIJEN: Zaterdagmiddag moest de politie in Rijen opnieuw tussenbeiden komen bij een geweldszaak in de relationele sfeer. Een 40-jarige vrouw verklaart dat haar 39-jarige man, van wie ze van tafel en bed gescheiden is, haar zaterdagmiddag had mishandeld. Hij was met haar toestemming bij haar op bezoek. Zij kregen ruzie omdat de vrouw zijn GSM-telefoon had verstopt. Zij had daarop een bericht gelezen waaruit ze afleidde dat de man een vriendin had. De verdachte werd daarop agressief. Toen hij zag dat zijn vrouw aan het bellen was, sloegen de stoppen door. Hij was bang dat ze de politie belde en pakte haar daarop stevig bij haar middel vast. Hierna verplaatste het stel zich naar de woonkamer waar de twist werd voortgezet. De man gooide daarop met appels en een meloen. Hij is in verzekering gesteld.

Winkeldievegge aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: Vrijdagmiddag werd in de Els een 26-jarige vrouw uit Waalwijk betrapt op winkeldiefstal. De vrouw stopte in een geschenkenwinkel serviesgoed in een kinderwagen en liep zonder af te rekenen naar buiten. De dievegge werd door een medewerker buiten tegen gehouden. Door Justitie zal haar een transactievoorstel worden gedaan wat zijn als boete dient te betalen voor deze diefstal.

Politie houdt verkeerscontrole in Almkerk

ALMKERK: Tijdens een verkeers- en alcoholcontrole op de Provincialeweg Noord zijn vrijdag tussen 16 en 22 uur 364 blaastesten afgenomen. Er werd slechts één bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. Een 20-jarige Werkendammer was de klos omdat hij 150 ugl blies (circa 0,4 promille). Dit is voor beginnend bestuurders (iedereen die na 30 maart 2002 zijn rijbewijs heeft gehaald) teveel. Zij mogen nog slechts max. 0,2 promille als limiet hebben.
Verder werd er voor de navolgende zaken bekeurd:
· het onjuist voeren van een kentekenplaat op een aanhangwagen (1)
· Het niet dragen van de autogordel (4);
· Het niet bij zich hebben van een rijbewijs (5) en · Het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie (1)

Politie deelt waarschuwingen uit aan foutparkeerders

WIJK EN AALBURG: Vrijdagavond zijn er naar aanleiding van een verzoek van diverse wijken zeven gele waarschuwingskaarten uitgedeeld voor het foutief parkeren in Sleeuwijk, Woudrichem en Wijk en Aalburg. Het accent lag vooral op het foutief parkeren op het trottoir. Zaterdagochtend zijn 15 gele kaarten uitgedeeld in verband met het fout parkeren omgeving Markt en de omgeving Kruisstraat te Almkerk .Ook zijn nog een aantal mensen mondeling gewaarschuwd.

Automobilisten onder invloed van drugs

SLEEUWIJK: Een 35-jarige automobilist trok vrijdagnacht omstreeks 04.10 uur door zijn rijgedrag op het Egelantierpad te Sleeuwijk de aandacht van de surveillerende politie. Op het moment dat de politie keerde, verhoogde hij zijn snelheid. De agenten hebben hem daarom aan de kant gezet. Hij bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs (speed) te zijn en verklaarde dit gebruikt te hebben. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt omdat hij een auto bestuurde terwijl hij onder invloed van drugs verkeerde.

RAAMSDONKSVEER: Na een melding troffen politieagenten op zondag om 08:35 uur op de Reenweg te Raamsdonksveer een op het stuur slapende een 18-jarige automobilist uit die plaats aan. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn en had naast hem zakjes weed en een blikje drugs liggen. Hierop is de beginnend bestuurder aangehouden. Naast het proces-verbaal dat wordt opgemaakt voor het bezit van de drugs zal een onderzoek naar zijn rijvaardigheid worden ingesteld. De uitslag hiervan kan gevolgen hebben voor zijn rijbewijs.

Jongen bedreigt moeder via SMS-bericht

SLEEUWIJK: De politie heeft vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Sleeuwijk aangehouden omdat hij zijn moeder via een SMS bericht bedreigd had. Hij had ruzie gekregen met haar nadat zij in zijn tas kleine hoeveelheden soft- en harddrugs ontdekt had. Hij was kwaad weggelopen waarbij hij hard tegen een deur aantrapte. De politie stelt een verder onderzoek in naar het incident.

Politie onderzoekt vechtpartij

WOUDRICHEM: Vannacht hebben twee groepjes jongeren omstreeks 02.00 uur op t Rond na afloop van een dartstoernooi buiten met elkaar gevochten. Hierdoor liep een 26-jarige inwoner van Uitwijk klappen en schoppen tegen het hoofd op. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Een nader onderzoek door de politie naar de juiste toedracht wordt ingesteld. De politie vermoedt dat overmatig alcoholgebruik een rol heeft gespeeld.

Verkeersongevallen door alcoholgebruik.

NIEUWENDIJK: Vannacht om 04:30 uur raakte een 35-jarige automobilist uit Nieuwendijk op de Parallelweg te Nieuwendijk de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een vangrail tot stilstand. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. Hij blies 515 ugl ( circa 1,2 promille)

SLEEUWIJK: Op de Rijksstraatweg vond vannacht omstreeks 00.05 uur een aanrijding plaats tussen een 18-jarige fietser uit Sleeuwijk en een 28-jarige bromfietser uit Geertruidenberg plaats. Tijdens het slechte weer kwamen de elkaar tegemoetkomende voertuigen met elkaar in aanraking en de bestuurders ten val. De fietser, die zonder verlichting reed, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 600 ugl ( 1,35 promille). Er wordt een nader politieonderzoek naar de toedracht ingesteld.

SPRANG-CAPELLE: Zaterdagavond kwam een 39 jarige bestuurder uit Sprang-Capelle met zijn auto door een nog onbekende oorzaak na in de slip te zijn geraakt op zijn kop naast de weg in de berm van de rijksweg A-59 onder Waalwijk tot stilstand. Gelukkig liep hij daarbij gen noemenswaardige verwondingen op. Uit onderzoek bleek wel dat de bestuurder een te hoog alcoholgehalte (750 ug/l / 1,7 promille)) in zijn bloed had waarvoor hij in ieder geval een proces-verbaal zal krijgen.

Politie Dongen houdt verkeerscontrole

DONGEN: De politie van Dongen heeft zaterdagmiddag tussen 12.00 uur en 16.30 uur op de Hoge Ham gecontroleerd op gedragsregels in het verkeer. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven:

4x niet hands free bellen

1x inhalen bij ononderbroken streep
3x parkeren voor in/uitrit

2x parkeren op trottoir

1x parkeren op invalidenparkeerplaats zonder invalidenparkeerkaart
3x rijden in gesloten verklaring

1x parkeren in parkeerverbod

Politie pakt rijders onder invloed

GILZE: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur op de Langenbergseweg een 33-jarige automobilist uit Vlijmen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 270 ugl ( 0,6 promille). Met een boete en een rijverbod van 1 uur werd de man weer huiswaarts gestuurd.

SPRANG-CAPELLE: Zondagmorgen werd op de Winterdijk een 53 bestuurder uit Sprang-Capelle aangetroffen die bij nader onderzoek een te hoog alcoholpromillage (635 ug/l / 1,45 promille) ) in zijn bloed bleek te hebben waarvoor hij een proces-verbaal heeft gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk