Politie Zeeland


---

Z-2030-2006 Total loss na aanrijding
Een 29-jarige Terneuzense automobiliste reed vannacht rond 03.40 uur over de Ketelaarstraat in Waterlandkerkje.
Bij de t-splitsing met de Philipsweg zag zij een bocht volledig over het hoofd. Ze reed rechtdoor tegen een schrikhek aan, over de witte, betonnen, kantblokken en, na ongeveer 25 meter glijden, kwam zij tot stilstand in een sloot. Alle inzittenden uit de auto klaagden over pijn in de nek en rug. Twee ambulances kwamen ter plekke om de betrokkenen medische bijstand te verlenen. Het letsel bij de betrokken personen bleek mee te vallen, de auto werd total loss verklaard.

O-2031-2006 Van een fiets, een belediging en lokaalvredebreuk
Vannacht rond 04.25 uur zagen agenten op de Grote Markt in Goes een jongeman diverse malen met een fiets gooien en ertegen schoppen.
De agenten kwamen direct in actie en hielden de jongeman, een 20-jarige uit de gemeente Goes, aan en brachten hem naar het politiebureau. Hier verklaarde de jongen dat de fiets zijn eigendom was, en dat hij zijn eigen fiets toch wel mocht vernielen als hij dat wilde. Helaas had hij bij het gooi- en smijtwerk ook tegen een paar terrasstoelen aangegooid, en die waren niet zijn eigendom. Daarvoor kreeg de jongeman een proces-verbaal. Tijdens zijn aanhouding ging een van zijn vrienden, een 21-jarige Rotterdammer, zich bemoeien met het werk dat de politieagenten uitvoerden en beledigde daarbij een van de agenten. Hierop kon hij ook mee naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Ook hij kreeg een proces-verbaal. Toen een en ander was afgehandeld op het politiebureau, en beide heren weer vrij waren om te gaan en staan waar zij wilden, bleek een van de twee het nogal prettig te vinden op het politiebureau. Hij bleef zich beledigend uitlaten naar de politieagenten. Hem is drie maal gevorderd het bureau van politie te verlaten, maar daaraan gaf de 20-jarige geen gehoord. Hierop werd hij wederom aangehouden. Dit keer voor lokaalvredebreuk. Ook hiervoor krijgt de Goesenaar een bekeuring. Bij het schrijven van dit bericht is de Goesenaar inmiddels wel naar huis gegaan.

W-2032-2006 Onder invloed Middelburg
Op de Statenlaan in Middelburg is vannacht rond 05.20 uur een 40-jarige Rotterdammer aangehouden.
De man reed nogal slingerend over de weg en om die reden werd het voertuig gecontroleerd door surveillerende agenten. De Rotterdammer moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Vanaf hier weigerde de man alle medewerking. Hij wenste geen test meer te doen op het ademanalyseapparaat op het politiebureau. Er is dus niet bekend geworden hoeveel de man precies had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is ingesloten in een politiecel in het Huis van Bewaring. Bij onderzoek bleek namelijk dat hij nog 25 dagen moest gaan zitten terzake eerdere veroordelingen.

O-2033-2006 Ruit van kerk ingegooid
Van een kerk in Burgh Haamstede is gistermiddag een van de ruiten ingegooid.
Vermoedelijk is de ruit met een steen ingegooid. Hierbij werd ook een van de hanglampen binnen in de kerk vernield. Een schadebedrag is niet bekend.

---- --