Politie Zuid-Holland-Zuid

21/05 Weekendberichten Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-05-2006 o Persberichten District II

GETUIGEN MISHANDELING GEZOCHT
LEERDAM Vrijdag 19 mei deed een 15-jarige jongen uit Leerdam aangifte van mishandeling. Deze mishandeling had plaatsgevonden op 18 mei omstreeks 12.50 uur op het perron van station Leerdam. De jongen stond te wachten op de trein. Toen deze arriveerde, stapte een jongen uit die gekleed was in een zwart bomberjack, rood/wit/zwarte legerbroek en zwarte legerkisten. Hij liep achter het slachtoffer langs en trapte hem in zijn rug. Toen de 15-jarige vroeg waar dat voor nodig was, schold zijn belager hem uit en liep weg. Het slachtoffer stapte in eerste instantie nog in de trein, maar moest zich later die middag onder dokterbehandeling laten stellen vanwege rugletsel. Ook kreeg hij ademhalingsproblemen. De politie is op zoek naar mensen die getuigen waren van het voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GETUIGEN LEK STEKEN BANDEN GEZOCHT
LEERDAM In de late avond van donderdag 18 of begin van de nacht op vrijdag 19 mei hebben onbekenden de autobanden van in ieder geval 19 geparkeerde voertuigen lek gestoken. Dit gebeurde in de Bogerd en de Frans L. Blomlaan. Kort na 01.00 uur kwam één van de bewoners van genoemde straten thuis en constateerde een groot aantal lek gestoken banden en belde de politie. De politie heeft 19 autos gezien met lekke banden. Ondanks een zoekslag door de buurt zijn er geen personen aangetroffen die in verband gebracht kunnen worden met de vernielingen. Alle kentekenhouders van deze voertuigen hebben nog dezelfde nacht een brief gekregen met het verzoek de vernieling officieel te melden. Omdat het laat in de avond gebeurd is, zijn er mogelijk mensen die iets verdachts gezien hebben in deze buurt. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leerdam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen die de voorkeur geven anoniem te blijven, kunnen hun bevindingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

OPENLIJK GEWELD (vervolg bericht 19 mei 2006)
GORINCHEM Vrijdagmiddag is een 22-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man was de avond ervoor betrokken geweest bij een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Franklinweg. Hiervoor werden eerder al vijf mannen uit respectievelijk Gorinchem, Houten en Cuijk aangehouden. Uit verklaringen van getuigen bleek dat de man mogelijk zelf een kopstoot had uitgedeeld en vermoedelijk ook openlijk geweld heeft gepleegd. In overleg met de officier van justitie werd besloten de 22-jarige aan te houden. Alle verdachten zijn zaterdagmiddag 20 mei in vrijheid gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE
MEERKERK Vrijdagochtend 19 mei heeft het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden op de Bazeldijk. De controle vond plaats tussen 8.15 uur en 9.30 uur. In de periode passeerden 217 autos de radarcontrole, 37 van hen reden te hard. Dat betekent dat ruim 17% van de passanten te snel reed. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/u.

INBRAAK BEDRIJF
ALBLASSERDAM In de nacht van vrijdag 19 mei op zaterdag 20 mei 2006 is ingebroken in een bedrijf aan de Edisonweg. De dader(s) kwamen binnen door de ruit van een deur te vernielen. Zij gingen er vandoor met autoradios, twee pcs, een flatscreen en koffers met gereedschap. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

BEGINNEND BESTUURDER
GORINCHEM Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is een 21-jarige man uit Rotterdam op de Buiten de Waterpoort aangehouden, wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 220 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

PARKEERDEK PIAZZACENTRUM ONTRUIMD
GORINCHEM - Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is het parkeerdek van het Piazzacentrum ontruimd. Door hevige regenval op het dak was op een drietal plaatsen het asfalt omhoog gekomen. Hierna is uit voorszorgsmaatregel besloten geen autos meer toe te laten op het parkeerdek, om eventuele verdere schade aan het asfalt en parkeerdek te voorkomen. Het parkeerdek is langzaamaan leeggekomen, doordat de eigenaren van de autos, die al op het dak geparkeerd stonden, klaar waren met winkelen. Er is geen sprake van instortingsgevaar. Het is nog onduidelijk waardoor het asfalt omhoog is gekomen. Het Piazzacentrum stelt een onderzoek in naar de oorzaak

DRUGS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is een 28-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam op de Parallelweg aangehouden. Tijdens een routinecontrole werd in de personenauto van de man drie gram drugs aangetroffen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De 17-jarige medepassagier kreeg een proces verbaal voor wildplassen.

BEGINNEND BESTUURDER
GORINCHEM Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is een 27-jarige man uit Leerdam op het Eind aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 370 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De man is beginnend bestuurder en voor hen ligt de grens van invordering op 350 ug/l.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEXMOND Op vrijdagavond 19 mei 2006 is een 16-jarige jongen uit Leerbroek op de Kraayendaal aangehouden. De politieagenten gaven de jongen een stopteken voor een routinecontrole en roken een alcohollucht. Op het bureau blies de jongen 530 ug/l. De jongen kreeg een rijverbod van 7 uur. Ook bleek dat de jongen op een onverzekerde bromfiets reed, zonder certificaat en helm. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

MES
GORINCHEM Op vrijdagavond 19 mei 2006 is een 23-jarige man uit Sleeuwijk op de Griendweg aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek dat er een mes in de personenauto van de man lag. Het mes is in beslag genomen. De man heeft afstand gedaan van het mes. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

MISHANDELING
PAPENDRECHT Op zondagmorgen 21 mei 2006 is een 43-jarige man uit Papendrecht op de Oltmansstraat aangehouden. De man zou zijn 46-jarige vriendin hebben mishandeld. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces verbaal op.