Politie Zuid-Holland-Zuid

21/05 Weekendberichten Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-05-2006 o Persberichten District I

OPENLIJK GEWELD
DORDRECHT Vrijdag 19 mei zijn twee Dordtenaren van 22 en 27 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van drie plaatsgenoten van 15, 16 en 17 jaar. Het voorval vond plaats op 6 mei op de Wittenstein. Het drietal werd belaagd door een groep mannen en kreeg van enkelen van hen klappen. De rest van de groep stond erbij te kijken. Toen er mensen naar buiten kwamen om te zien wat er gebeurde, vertrok de groep weer. Het drietal dat mishandeld was, deed aangifte. Zij liepen alle drie letsel in het gezicht op. Onderzoek wees uit dat de twee mannen aangemerkt kunnen worden als verdachten. De twee zijn in verzekering gesteld en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT Op vrijdag 19 mei 2006 is een 23-jarige man uit Dordrecht op de Thorbeckeweg aangehouden. De man was met een personenauto tegen een verkeersbord aangereden en kon geen geldig rijbewijs of legitimatiebewijs tonen. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau om zijn identiteit vast te stellen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Op vrijdagavond 19 mei 2006 is een 57-jarige man uit Dordrecht op de Floresstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. De man wilde zijn personenauto parkeren en raakte hierbij een geparkeerd staande personenauto. De autos raakten licht beschadigd. Op het bureau blies de man 815 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

DORDRECHT Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is een 24-jarige man uit Dordrecht op de Vest aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op zijn fiets en kreeg een stopteken in verband met een alcoholcontrole. Op het bureau blies de man 650 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

DORDRECHT Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is een 51-jarige man uit Breda op de Havenstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau lukte het de man niet om de blaastest te voltooien. Hierop kreeg de man een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

BELEDIGING
DORDRECHT- Op vrijdagavond 19 mei 2006 is een 20-jarige man uit Dordrecht op de Voorstraat aangehouden. De politieagenten waren bezig met een bekeuring uitschrijven voor een auto die op het kruising van de Voorstraat en Nieuwe brug geparkeerd stond. De man ging in de buurt van de politieagenten staan en gedroeg zich hinderlijk. Nadat de politie hem meerdere malen had verzocht door te lopen, beledigde de hij de politieagenten. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en werd geboeid afgevoerd. Tijdens de fouillering bleek de man twee zakjes weed bij zich te hebben, deze zijn in beslag genomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

VERNIELING
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 20 mei 2006 is een 30-jarige man uit Dordrecht op de Krispijnseweg aangehouden. De man had bij een woning aan de Krispijnseweg de ruit van een deur vernield. De man is in verzekering gesteld en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HENNEPPLANTAGE
DORDRECHT Op zondagmorgen 21 mei 2006 is een 29-jarige man uit Dordrecht op de Nassauweg aangehouden. De man zou zijn 34-jarige vrouw hebben mishandeld en bedreigd. In de woning aan de Noorderstraat werd een hennepplantage ontdekt met 334 planten. Tevens bleek er illegaal stroom afgetapt te worden. Hiervan wordt aangifte gedaan door Eneco. De hennepplantage is ontmanteld en vernietigd. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Op zaterdagmorgen 20 mei 2006 is een 24-jarige man uit Papendrecht op de Cort van der Lindenstraat aangehouden. De man had zijn 19-jarige broer bedreigd met een mes. De man is in verzekering gesteld. De politie maakt proces verbaal op.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Op zondagmorgen 21 mei 2006 is een 20-jarige man uit Dordrecht op de Weedeweg N.Z. aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er een gevochten zou worden op de Standhasenstraat. Ter plaatse bleek een groep personen onenigheid te hebben en was een vechtpartij ontstaan. De groep werd meerdere keren verzocht zich te verwijderen, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk werd de diensthond ingezet en werd een 20-jarige man in zijn onderarm gebeten. De man is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces verbaal op.

MISHANDELING
DORDRECHT Op zondagmorgen 21 mei 2006 is een 26-jarige man uit s-Hertogenbosch in een horecagelegenheid aan de Amnesty Internationalweg aangehouden. De man had een 24 en 26-jarige man uit Dordrecht mishandeld. De man is ingesloten en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

INBRAAK WONING
DORDRECHT Op zaterdag 20 mei 2006 is tussen 11.00 uur ene 16.15 uur ingebroken in een woning aan de Huygensstraat. De dader(s) zijn binnengekomen door een deur te openen. Gestolen werden een dvd-speler, navigatiesysteem, videospeler, digitale video camera en een laptop. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in.

ZWIJNDRECHT Op zaterdagmiddag tussen 15.20 uur en 16.45 uur is ingebroken in een woning aan de Van Hogendorplaan. De dader(s) zijn binnengekomen door een deur te openen. Gestolen werden een digitale camera, computer met flatscreen, twee horloges, twee kostuums en een koffer. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

VROUW BEROOFD
DORDRECHT Op vrijdagmorgen 19 mei 2006 omstreeks 09.00 uur is een 28-jarige vrouw beroofd van haar handtas. De vrouw stapte uit de bus bij de bushalte aan de Krispijnseweg ter hoogte van een supermarkt. In de bushalte zat een man, die een fiets bij zich had. De man liep naar de vrouw toe en sprak haar aan. Ineens pakte hij de handtas van de vrouw en fietste ermee weg. In de handtas zaten onder andere een mobiele telefoon, geld, parfum en een zonnebril.

MISHANDELING
DORDRECHT Op zondagmorgen 21 mie 2006 is een 24-jarige man uit Dordrecht in een horecagelegenheid aan de Houttuinen aangehouden. De man had met een glas een 32-jarige man uit Dordrecht in zijn gezicht geslagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces verbaal op.

ONVERZEKERD RIJDEN
DORDRECHT Op zondagmiddag 21 mei 2006 is een 59-jarige man uit Nieuwegein op de Dubbeldamseweg Zuid aangehouden. Politieagenten zagen de man in een personenauto rijden, waarvan de APK was verlopen en het voertuig was niet verzekerd. Ook was het rijbewijs van de man sinds 2004 ongeldig verklaard. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.