Politie Zaanstreek-waterland

nieuwberichten zondag 21 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 21-05-2006 o Met o.a.: boom op auto, autokraker op heterdaad betrapt en woninginbraken

Boom op auto Koog aan de Zaan, vrijdag 19 mei 2006, 15:35 uur Op de Lagendijk, tussen de Stationsweg en de Verzetstraat, werd een automobilist verrast door een omvallende boom. De man, een 66-jarige Zaandammer, reed in zuidelijke richting toen hij vlak voor hem een 12 meter hoge boom zag afbreken die over de weg viel. De man probeerde de boom nog te ontwijken door flink gas te geven, maar kon niet voorkomen dat de boom achterop zijn auto terecht kwam. Het dak en de achterzijde van de auto raakten daarbij flink beschadigd. De man kwam met de schrik vrij.

Trossen los Volendam, zaterdag 20 mei 2006, 00:29 uur De politie heeft twee 16-jarige meisjes uit Volendam aangehouden omdat zij ervan werden verdacht de trossen van een boot op de loswal te hebben losgegooid. Een van de meisjes werd door de eigenaar van de boot betrapt toen zij een tros losmaakte. De man was net op tijd gearriveerd om zijn boot nog aan de wal te houden. Na verhoor zijn de meisjes door de politie overgedragen aan hun ouders.

Autokraker op heterdaad betrapt Zaandam, zaterdag 20 mei 2006, 01:01 uur De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Uitgeest aangehouden op verdenking van vernieling en poging tot autodiefstal. De jongen werd door twee politieagenten op heterdaad betrapt toen hij op de Langeweide met de electrische bedrading van een auto aan het rommelen was. Even daarvoor waren er op het Vurehout twee andere auto's vernield. Van beide auto's waren de ruiten ingeslagen; bij een ervan was de bedrading losgetrokken. Op basis van het signalement dat een getuige opgaf, deed de politie direct onderzoek in de omgeving. Dit leidde al snel tot de aanhouding van de verdachte bij de derde auto. De jongeman, die op het politiebureau een volledige bekentenis aflegde, werd na een nacht in de cel met een proces-verbaal op zak overgedragen aan het ouderlijk gezag.

Drankrijder (1) Purmerend, zaterdag 20 mei 2006, 20:50 uur Op de Oeverlanderstraat heeft de politie zaterdagavond een 28-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder kwam, nadat hij hard door een bocht reed, op de andere weghelft terecht, waar hij nog maar net een tegemoetkomende auto kon ontwijken. Bij de blaastest bleek de man meer dan drie maal (1,62 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Woninginbraken Zaandam, zondag 21 mei 2006, 05:12 uur De politie onderzoekt een tweetal woninginbraken in de wijk Westerspoor. Een bewoonster op de Woutertje Pietersestraat werd 's nachts gewekt door geluiden op de benedenverdieping en zag dat de voordeur van het huis openstond. Toen zij vanaf de overloop een harde schreeuw gaf, nam de inbreker de benen. De woonkamer was overhoop gehaald en er bleken enkele persoonlijke bezittingen te zijn ontvreemd. Kort daarna kreeg de politie een melding van een inbraak in een woonhuis aan de Joachim Stillerstraat. De bewoner ontdekte toen hij naar het toilet ging dat de voordeur openstond. Ook hier was de woning overhoop gehaald en zijn diverse goederen weggenomen.

Drankrijder (2) Purmerend, zondag 21 mei 2006, 07:06 uur Agenten hebben in de vroege zondagmogen een 24-jarige inwoner uit Purmerend aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie was gealarmeerd door een buurtbewoonster, dat er op de Glasblazerstraat middenop de weg een auto met draaiende motor stil zou staan. Agenten troffen de bestuurder over het stuur gebogen aan. Toen zij de man aanspraken, schrok hij wakker. Hij reageerde verward en leek onder invloed van alcohol. Dit werd bevestigd door de blaastest: 1,29 promille. De bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Vernieler in kraag gevat Purmerend, zondag 21 mei 2006, 07:05 uur De politie heeft een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van vernieling van een ruit aan de Oeverlanderstraat. Twee buurtbewoners hoorden glasgerinkel en zagen drie jongens wegrennen. Daarop zetten zij de achtervolging in en konden een van de jongens in de kraag te vatten. De politie werd gealarmeerd, die de verdachte meenam naar het bureau voor verhoor.