Nuon
PERSBERICHT

Amsterdam, 21 mei 2006

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Johan Cruyff Foundation en Nuon

Nuon Corporate Partner van Johan Cruyff Foundation

Amsterdam, 21 mei 2006 - Energieonderneming Nuon gaat voor een periode van vier jaar intensief samenwerken met de Johan Cruyff Foundation. Afgelopen week tekenden Johan Cruyff en Peter Erich, lid van de Raad van Bestuur van Nuon, daarvoor een overeenkomst in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De samenwerking met Nuon richt zich specifiek op de voetbalactiviteiten van de Foundation. De stichting zélf richt zich op sport in de volle breedte. Naast financiële steun worden diensten en medewerkers ingezet om meer kinderen - mét en zonder handicap - te laten sporten.

Het partnership met Nuon sluit aan bij de filosofie van de naamgever van de Foundation: "Alleen kun je niets, je moet het samen doen". Voor Nuon is de samenwerking een logisch gevolg op de wens om maatschappelijk betrokken te zijn, met name in die regio's waar Nuon van oudsher actief is. Ook sluit de samenwerking aan bij de uitgangspunten van de Nuon Foundation, een initiatief waarbij Nuon voor haar medewerkers vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar brengt.

Nuon en de Johan Cruyff Foundation gaan op het toenemend aantal Cruyff Courts in Nederland voetbalactiviteiten organiseren voor buurtkinderen. De Cruyff Courts zijn een moderne invulling van de aloude trapveldjes die vroeger waren te vinden in veel buurten en wijken, maar die door verstedelijking en herinrichting verdwenen. Met de komst van de Cruyff Courts wordt de sociale functie van de veldjes opnieuw geïntroduceerd in de buurt. Het eerste Cruyff Court werd eind 2003 in gebruik genomen, dit jaar moeten er 25 velden in gebruik zijn en het doel is meer dan honderd van deze velden in te richten, verspreid door het land.

Ook gaat Nuon een rol spelen in het Nationaal Schoolstraatvoetbalkampioenschap dat onder andere op de Cruyff Courts gespeeld gaat worden.

Direct na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation tekende Nuon een vierjarig sponsorcontract met de KNVB. Hiermee verlengde Nuon haar zesjarige verbintenis met de KNVB tot en met het WK van 2010.

Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation steunt sportprojecten voor kinderen met en zonder handicap in Nederland en daarbuiten. Kinderen hebben recht op sport en spel. Dat is vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties.

Sport is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van ieder kind. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, ontmoeten andere kinderen, bewegen meer, leren omgaan met regels en discipline en krijgen te maken met winnen en verliezen. Maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond!

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.