Politie Zeeland


---

O-2034-2006 Grote verkeerscontrole in Goes
Het in- en uitgaande verkeer in Goes moest zich vannacht onderwerpen aan een grootscheepse verkeerscontrole.
De Zeeuwse politie controleerde in totaal 440 voertuigen en er werden evenzoveel blaastesten van bestuurders afgenomen. Dit resulteerde in de volgende bekeuringen:
- vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij teveel gedronken hadden. (Van een persoon, een 29-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland, werd het rijbewijs afgenomen, omdat agenten vermoedden dat hij onder invloed was van een andere stof dan alcohol. Hij weigerde een bloedproef te laten afnemen.)
- een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij een honkbalknuppel in zijn auto had liggen.
- Twee automobilisten hadden hun auto niet verzekerd.
- Vijf maal werd een auto zonder APK bekeurd.
- 23 bestuurders hadden hun rijbewijs niet bij zich.
- Drie hadden geen geldig rijbewijs.
- Vier auto's voerden geen goede verlichting.
- Een voerde geen kentekenverlichting.
- Bij twee automobilisten zat de trekhaak voor de kentekenplaat.
- Bij een auto was de uitlaat kapot.
- En een nog openstaande boete van 70 euro werd geïnd.
De controle werd gehouden op en rondom alle uitvalswegen van het centrum van Goes tussen 20.45 en 04.00 uur.

O-2035-2006 Bestelauto te water
Omstreeks 16.41 uur gistermiddag reed een 43-jarige automobilist uit de gemeente Noord Beveland over de Oesterdam in Tholen.
In een bocht raakte de auto van de weg en is hij, via de berm, de greppel en de afrastering, beneden aan de dijk op de glooiing tot stilstand gekomen. De bestuurder is, met een ambulance, naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis bleek de man een rugwervel te hebben gebroken. De bestuurder legde een verklaring af en hieruit bleek dat hij vermoedelijk met een te hoge snelheid de bocht was ingegaan, hierop was hij in de berm terecht gekomen en had hij een stuurcorrectie gemaakt. Op het moment van het ongeval was het gelukkig laag water, anders had het ongeluk heel anders af kunnen lopen.

O-2036-2006 Bedreigd
Een 18-jarige Goesenaar is gistermiddag rond 16.54 uur bedreigd door een hem onbekende man.
De man sprak de jongen aan op de Ringbaan West. Hij vertelde dat hij nog geld tegoed had van de jongen en pakte hierop een steekwapen en bedreigde de jongen daarmee. De onbekende prikte hierop een van de fietsbanden van de jongen lek en gaf hem een stomp in zijn buik. Hierop is de onbekende man weggelopen. De jongen heeft aangifte gedaan van het voorval.

---- --