Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 20 en 21 mei

BERGEN OP ZOOM, 21 mei 2006

Snelheidscontroles

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdag 19 mei een snelheidscontrole aan de President Kennedylaan. Tussen 13.30 uur en 15.00 uur zijn 1108 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 45 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 68 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

HALSTEREN: De politie hield op zaterdag 20 mei een snelheidscontrole aan de Halsterseweg. Tussen 10. 45 uur en 12.15 uur zijn 1577 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 89 in overtreding waren. Hoogste gemeten snelheid bedraagt 76 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

ROOSENDAAL: Tussen 14.15 uur en 16.15 uur controleerde de politie op zaterdag op de Bredaseweg. 571 voertuigen passeerden de controle. Hiervan waren er 109 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 95 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Politie op zoek naar automobilist na verlaten plaats ongeval

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een bestuurder is weggereden. Op vrijdag 19 mei reden omstreeks 16.30 uur twee 18-jarige vrouwen op één fiets over de Damstraat, toen ze een auto met hoge snelheid hoorden naderen. De bestuurder reed dicht achter de fiets en toeterde. Toen de fietster wilde uitwijken reed de automobilist door en raakte de fiets. De twee opzittenden kwamen ten val en de bestuurder van de auto reed door. De politie heeft aangifte opgenomen van de bestuurster van de fiets van poging tot zware mishandeling.

Jongen (15) mishandeld door onbekenden

ROOSENDAAL: Een 15-jarige jongen uit Roosendaal reed op donderdag 18 mei over de Vijfhuizenberg, toen er twee jongens passeerden. Ze schreeuwden tegen de jongen en fietsten vervolgens achter hem aan. Op een gegeven moment haalde het tweetal hem in en fietsten een stuk met hem mee. Hierna sloeg één van hen hem in zijn gezicht. Hierna gingen ze er vandoor. Het slachtoffer hield licht letsel over aan de mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en stelt een onderzoek in.

Bewoner betrapt inbrekers

ROOSENDAAL: Een bewoner van een woning aan de Van Goglaan zag op vrijdag 19 mei omstreeks 20.00 uur een onbekende man in een vertrek van het huis staan. Hij riep de man aan,maar deze rende weg samen met een man die zich buiten het huis bevond. De daders hadden de woning betreden De daders kwamen vermoedelijk de woning binnen door het openbreken van een bovenlicht. Wat er precies in weggenomen is niet bekend. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

RUCPHEN: De politie hield op vrijdagavond een 52-jarige man uit Nispen aan voor rijden onder invloed. De politie zag omstreeks 22.15 uur een auto op de A58 hevig slingeren. De bestuurder werd staande gehouden. De automolist weigerde de blaastest en ademanalyse. Zijn rijbewijs en voertuig zijn ingevorderd.

Twee personen aangehouden voor drugs- en wapenbezit

BERGEN OP ZOOM: Surveillerende politiemensen zagen op zaterdag 20 mei even na middernacht een voertuig rijden op de Potlodenlaan. Ze roken dat er uit de auto een sterke henneplucht kwam en hielden de auto staande voor controle. Bij de doorzoeking werd 1 gram hennep en 3 gram harddrugs, vermoedelijk speed gevonden. Ook trof men een mes aan. De inzittenden, een 21-jarige vrouw uit Bergen op Zoom en een 33-jarige man uit Bergen op Zoom. De twee zijn verhoord. Na verhoor is voor de man sepot opgemaakt, daar hij enkel verantwoordelijk bleek te zijn voor de softdrugs. tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor wapenbezit

OUD GASTEL: De politie hield op zaterdag 20 mei een 21-jarige man aan voor het voorhanden hebben van een wapen. De politie controleerde de auto van de man aan de Veerkensweg en vond hierbij het wapen wat gebruikt wordt bij vechtsporten. De man is aangehouden en deed afstand van het wapen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man gewond bij éénzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op Zaterdagmiddag gebeurde er een éénzijdig ongeval aan de Vierlinghweg. Een 22-jarige automobilist uit Bergen op Zoom raakte in de bocht in een slip en botste tegen een boom. De man is met hoofdwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Na controle mocht hij weer naar huis.

Vier mannen aangehouden voor softdrugsbezit

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie controleerde op zondag 21 mei even na middernacht een auto aan de Laan van België. Op de vraag of de inzittenden drugs in bezit hadden antwoordden zij bevestigend. Er werd bij elkaar bijna 100 gram softdrugs aangetroffen en de drie inzittenden, een 27-jarige man, een 25-jarige man en twee 26-jarige mannen allen uit Frankrijk, zijn aangehouden en verhoord. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurders landbouwtrekker aangehouden voor rijden onder invloed

OUDENBOSCH: De politie hield op zondag 21 mei omstreeks 01.15 uur een 46-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Klundert, aan voor rijden onder invloed. De politie controleerde de bestuurders van een landbouwtrekkers op de Oudlandsedijk. Uit een blaastest bleek dat beiden teveel gedronken hadden en ze moesten mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De 46-jarige man kreeg een bekeuring en zijn voertuig in achtergehouden. De 18-jarige man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Ook deze trekker is achtergehouden door de politie. De mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

WOENSDRECHT: Op zondag 21 mei kreeg de politie omstreeks 02.00 uur melding van huiselijk geweld. Een gescheiden echtpaar had ruzie gekregen. Hierbij had de 40-jarige man uit Hoogerheide zijn 36-jarige ex-vrouw proberen te mishandelen in een woning in Woensdrecht. Hij had hierbij een ruit vernield en geprobeerd haar te slaan. Hierbij had ze licht letsel in het gezicht opgelopen. De politie hield de man aan in zijn woning in Hoogerheide aan, verhoorde hem en stelde hem in verzekering.

Aanhouding na wildplassen

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op zondag 21 mei een man wildplassen aan de Potterstraat. Bij het aanspreken van de man liep hij gewoon door. De politiemensen spraken hem weer aan en zeiden hem proces-verbaal aan. De man kon zich niet legitimeren en wilde niet meewerken. Hierop is hij aangehouden. Bij de aanhouding verzette de 22-jarige man uit Bergen op Zoom zich. Op het politiebureau is hij verhoord en met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Dronken man rijdt tegen stilstaande auto

BERGEN OP ZOOM: Op zondagochtend gebeurde er rond 03.15 uur een aanrijding aan de Oude Stationsstraat. Een automobilist was in de bocht tegen een stilstaande auto aan gereden. De politie nam hem een blaastest af waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau is de 28-jarige man uit Bergen op Zoom een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 840 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Dronken man overnacht op politiebureau

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 20 mei omstreeks 04.00 uur zag de politie in de Schoolstraat een man op de grond liggen. De politie probeerde de man aan te spreken, maar de man kon geen zinnig woord uitbrengen. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en droeg geen legitimatie bij zich. De politie nam hem mee en liet hem overnachten op het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren.

Politie houdt man aan voor belediging

BERGEN OP ZOOM: Een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom kon op zondagmorgen 03.45 uur de behoefte niet onderdrukken om politiemedewerkers te beledigen. Hij is direct aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij op zondagochtend in vrijheid gesteld met een bekeuring.

Gezochte man aangehouden na bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagochtend 21 mei een 30-jarige man uit Dordrecht aan voor onder andere bedreiging. De man had even tevoren twee mensen bedreigd met een mes. Een 20-jarige man uit Roosendaal deed aangifte van de bedreiging, die plaatsvond in de Molenstraat. De verdachte bedreigde de aangever zonder enige reden. De politie wist de dader aan te houden. Hij bleek gezocht te worden voor onder andere een andere bedreiging. Ook had hij een boete openstaan van 925,-. De man is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg