Politie Zeeland


---

R-2037-2006 Auto's vernield
In Middelburg, op de Noordweg, is tussen gisteren 14.30 uur en vandaag 13.30 uur een geparkeerde personenauto vernield. Van de auto werden, met een scherp voorwerp, twee banden lekgestoken. Een schadebedrag is niet bekend.

In de Sint Jansgang in Middelburg werd ook een geparkeerde auto vernield. Tussen gisteravond 22.00 uur en vanmiddag 13.00 uur werd de buitenspiegel van de auto afgebroken. Een schadebedrag is niet bekend.

In Aardenburg, op de Eedeweg, werd ook een auto vernield. Ook hier werd, tussen gistermiddag 13.00 uur en vanmorgen 10.30 uur, een van de buitenspiegels van de auto afgebroken. Een schadebedrag is niet bekend.

In Aardenburg op de Bogaardstraat werden krassen gezet op een geparkeerde personenauto. Dit gebeurde tussen 00.00 uur vannacht en 10.15 uur vanmorgen. Een schadebedrag is niet bekend.

O-2038-2006 Diefstal zeilboot
Tussen 9 mei jl. en vanmorgen 09.30 uur werd, vanaf een oprit aan de Inlaag in Wolphaartsdijk, een zeilboot weggenomen.
De zeilboot stond op een trailer voor een woning aan de Inlaag. De waarde van de boot en trailer bedraagt enkele honderden euro's. Het betreft een open zeiljacht van polyester. De boot is oranje van kleur en hij is ongeveer 3,50 meter lang.

W-2039-2006 Inbraak in bedrijf
Tussen 15.15 uur gistermiddag en 14.00 uur vandaag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Kanaalstraat in Oost Souburg.
Door een slot te forceren is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen. Uit het bedrijf werden computers weggenomen met een onbekende waarde. De Technische Recherche van politie Zeeland gaat sporenonderzoek doen.

O-2040-2006 Dief laat tas achter
In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een geparkeerde personenauto op de Schengestraat in Goes.
De eigenaar van de auto kwam vandaag aangifte doen op het politiebureau en bracht iets mee dat de vermoedelijke dief had achtergelaten in zijn auto. Een rugzak met daarin een brief die geadresseerd was aan een 33-jarige Goesenaar. De dienstdoende agent heeft de telefoon gepakt en de vermoedelijke eigenaar van de tas gebeld en uitgenodigd op het politiebureau langs te komen. Op de fiets bij het bureau aangekomen bekende de 33-jarige dat hij de inbraak, in een dronken bui, had gepleegd. De man is aangehouden. Nadat de eigenaar van de auto zijn aangifte had gedaan wilde hij huiswaarts keren. Toen hij echter het politiebureau uitliep trof hij daar. zijn eigen gestolen fiets die 14 dagen geleden weggehaald was. Dus, weer terug naar binnen getogen en opnieuw een aangifte gedaan, dit keer van de diefstal van zijn fiets. Nadat de 33-jarige Goesenaar in vrijheid was gesteld naar aanleiding van de inbraak in de auto, kon hij dus ook weer rechtsomkeert maken naar zijn cel, want hij was ook degene die op die fiets was komen aanrijden.

---- --