Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 20 en 21 mei

BERGEN OP ZOOM, 21 mei 2006

Man gewond na achtervolging winkeldief

BREDA: Op vrijdagmiddag 19 mei zag een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Marktstraat dat een man zich verdacht gedroeg. De beveiligingsbeambte merkte dat de man kleding stal. Hij sprak de dief aan, maar deze zette het op een lopen. De beambte volgde hem richting de Karnemelkstraat en raakte hem ter hoogte van de Markendaalseweg kwijt. Na enig zoeken bleek de dief zich verschanst te hebben in een horecagelegenheid. Samen met de huismeester van het pand hield de beveiliger de man aan. Hij verzette zich hevig en er ontstond een strubbeling. De dief wist te ontkomen. De beveiliger raakte bij de strubbeling gewond en is naar het Amphia ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De politie zocht tevergeefs de omgeving af naar de man en nam aangifte op van de benadeelden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur een 38-jarige man uit Bavel aan voor rijden onder invloed. Surveillerende politiemensen zagen dat de man zonder gordel reed en hielden hem staande. De automobilist bleek naar alcohol te ruiken en is daarom meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 395 ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 3 uur en een bekeuring in vrijheid gesteld.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Personeel van een winkel aan de Kruisvoort hield op vrijdagavond een winkeldief aan. De 36-jarige Bredanaar had winkelwaar ter waarde van bijna 20,- uit het schap weggenomen en wilde de winkel verlaten zonder te betalen. De man is overgeleverd aan de politie. Na verhoor op het politiebureau en betaling van een schikking van 130,- is de winkeldief in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt mishandeling

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van zware mishandeling. Op vrijdagavond 19 mei kwam een bekende van een bewoner van de Ijsbrandstraat langs. Hij had een conflict met de bewoner en stond stampij te maken. Een andere aanwezige in het pand stuurde de bekende weg. Even later kwam hij weer terug. De man heeft hem toen vastgepakt en duidelijke gemaakt zich te verwijderen. Op dat moment kwam er een groepje jongeren aan. Samen met hen heeft de bekende de 44-jarige man uit Waddinxveen in het gezicht geschopt en geslagen. Het slachtoffer hield hieraan letsel in het gezicht over. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor aanranding

BREDA: De politie hield op vrijdagavond een 20-jarige man uit Etten-Leur aan voor aanranding. De man zou in een sportcomplex in Breda een 20-jarige vrouw hebben betast. De vrouw schakelde de politie in en deze hield de man aan. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord.

Onbekenden bedreigen automobilist

BREDA: Een 43-jarige man uit Breda reed op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur over de Lunetstraat in de richting van de Haagse Beemden toen een auto hem met hoge snelheid over het verdrijvingsvlak inhaalde. De man moest hierdoor hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Bij het stoplicht aangekomen stapte er twee mannen uit de auto. Ze spraken de man aan en bedreigden hem zonder enige aanleiding. Ook sloegen ze tegen zijn auto. Hierna reden de belagers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van bedreiging.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

BREDA: De politie kreeg op vrijdagavond melding dat er sprake zou zijn van huiselijk geweld in een woning in de wijk Schorsmolen. De politie ging ter plaatse en trof een 24-jarige vrouw aan in de woning. Ze was hevig ontdaan en gaf aan mishandeld en bedreigd te zijn door haar ex-vriend. De politie nam aangifte van haar op en hield hem aan in woning in Heusdenhout.
Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Aanhouding na vondst softdrugs

MOERDIJK: De politie controleerde op vrijdag 19 mei even voor middernacht een auto aan de Rijksweg A16. In de auto werd een kleine hoeveelheid softdrugs gevonden. Bij doorzoeking van de rest van de auto is nog 1500 gram softdrugs gevonden. De 18-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Het gaat om een man uit Frankrijk. De politie nam de drugs in beslag. De man is verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden na mishandeling vrouw

BREDA: Op zaterdag 20 mei was een 19-jarige Bredase in haar woning aan de Essendonk toen ze geruzie hoorde. Ze ging kijken en zag een voor haar bekende man en de buurvrouw. De man bedreigde de 19-jarige en pakte haar vast. Hierna trachtte hij haar over de railing van de flatgalerij te gooien. Door te hulp gekomen buren kon de vrouw ontsnappen en de politie alarmeren. Deze hield de 32-jarige Poolse dader aan en stelden hem in verzekering.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: Op zaterdagochtend vroeg zagen surveillerende agenten dat een automobilist als een wilde over het Trivium reed. De politie volgde hem en hield hem staande. Meteen bij het aanspreken van de bestuurder was duidelijk dat de man teveel gedronken had. De 19-jarige Bredanaar moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 875 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Openbare schennis

BREDA: Op zaterdag 20 mei stond een 17-jarige Bredase bij de bushalte aan de Arenberglaan, toen er een man aankwam. De man keek opvallend naar het meisje en op een gegeven moment zag zij dat de man zichzelf stond te bevredigen. Het meisje schrok en liep weg. De man is weggelopen richting de Merodelaan. De politie heeft aangifte opgenomen van openbare schennis.

Dronken man aangehouden na éénzijdig ongeval

HEIJNINGEN: Op zaterdag 20 mei reed een 21-jarige bestuurder uit Fijnaart over de Oude Heijningsedijk richting Fijnaart. Hij verloor de controle over het stuur en sloeg over de kop. Hij belandde ondersteboven met het voertuig in de berm. Een politieman in burger zag het gebeuren en hield de man aan. Hij vertoonde veel verschijnselen van alcoholgebruik. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 875 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Het voertuig in getakeld. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

BREDA: Op zaterdagmiddag vond een mishandeling plaats aan de Brasschaatstraat. Een 16-jarige Bredanaar zag hoe een man zijn scooter vernielde en een vriend mishandelde die dit wilde voorkomen. Toen de 16-jarige jongen naar zijn scooter rende ontstond er een vechtpartij. Een omstander belde de politie. De Bredanaar deed aangifte van mishandeling en hield hieraan letsel over in het gezicht. Bij het arriveren van de politie was de dader er vandoor gegaan. Kort hierna werd een 46-jarige man uit Oosterhout aangehouden als verdachte in deze zaak.

Winkeldievegge

BREDA: Personeel van een winkel aan de Moerwijk hield op zaterdag 20 mei een 43-jarige vrouw uit Breda aan voor winkeldiefstal. De vrouw wilde meerdere artikelen uit de winkel ontvreemden zonder te betalen. De politie nam de vrouw over en heeft haar na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield op zondag omstreeks 01.45 uur een 42-jarige man uit Goirle aan voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 545 ug/l. De automobilist is na verhoor in vrijheid gesteld met een rijverbod van 5 uur en bekeuring.

Vrouw aangehouden voor belediging

BREDA: Op zondag 21 mei ontstond er in een horecagelegenheid aan de Boschstraat een conflict. De politie was met betrokkenen aan het praten, toen een omstander zich erg bemoeide met het werk en beledigingen uitte. De 48-jarige vrouw uit Breda is aangehouden en op zondagochtend met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

ETTEN-LEUR: Op zondag omstreeks 02.45 uur hield de politie drie mannen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Ze hadden volgens de gedupeerden zonder enige aanleiding vier personen aangevallen en mishandeld. De 20-jarige man uit Breda en twee 19-jarige mannen uit Etten-Leur. Een 28-jarige man uit Etten-Leur liep met drie vrienden, een 26-jarige vrouw uit Etten-Leur, een 28-jarige man uit Etten-Leur en een 27-jarige vrouw uit Etten-Leur, over de Hoevenseweg toen de verdachten vervelend tegen hen begonnen te doen. De aangever zei hier iets van. Even later kwam er nog een groepje jongeren die zich bij de drie belagers voegden. Enkelen van hen hebben de vier mensen uit Etten-Leur geslagen. Ze hebben aangifte gedaan. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rustige horecanachten

BREDA: Ondanks dat er redelijk wat volk op de been was, is de horecanacht van vrijdag op zaterdag rustig verlopen. Er werden twee aanhoudingen verricht
Politie zag op zaterdag even na 01.00 uur een man wildplassen in de Potkansteeg. De politiemensen spraken de man aan, maar hij wilde niet meewerken en zich niet legitimeren. De man is aangehouden en na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.
Ook op het Kerkplein werd een wildplassende man aangetroffen. De man liep bij aanspreken door agenten gewoon door en zette het vervolgens op een lopen. Op het Kasteelplein kon een biker van de politie hem aanhouden. De 34-jarige man uit Breda kon zich niet legitimeren. Hij moest mee naar het politiebureau en wilde ook hier niet meewerken. Na verhoor is hij met een bekeuring in vrijheid gesteld.
Verder zijn er 16 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren, er zijn 4 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en 1 voor het gebruik van softdrugs in de binnenstad.

BREDA: Ook zaterdag was een redelijk rustige nacht, al was er ook nu veel publiek op de been. Om 04.00 uur zagen politiemensen een man urineren op de Grote Markt. De man wilde zich niet legitimeren en gedroeg zich recalcitrant. Hij is aangehouden en na enkele uren in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.
De eigenaar van een eetgelegenheid aan de Reigerstraat verkocht na de toegestane tijden nog etenswaar. Hem is proces-verbaal aangezegd. Er zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en 4 voor fout parkeren.

Man aangehouden na bedreiging dochter

BREDA: De politie kreeg op zondagochtend melding van een bedreiging in de wijk Boeimeer. Een 24-jarige vrouw was met de dood bedreigd door haar vader. De 48-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Opnieuw aanhouding n.a.v. rellen NAC-TOP OSS

BREDA: De politie hield op zaterdag 20 mei aan de Lunetstraat een 22-jarige Bredanaar aan. De politiemensen herkende de man als betrokkene bij de rellen rond de wedstrijd NAC-TOP OSS. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg