Politie Haaglanden

Persberichten zondag 21 mei

Haaglanden, 21-05-2006

Aanhoudingen bij fouilleeractie Den Haag Bij een preventief fouilleeractie in het gebied bij station Hollands Spoor zijn zaterdagavond 20 mei twaalf personen aangehouden. Bij de actie werden een vuurwapen met patronen, twee wapenstokken, diverse messen en een busje pepperspray in beslag genomen. Ook werden er enkele kleine hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Meisje breekt sleutelbeen

Rijswijk Een 13-jarig meisje uit Rijswijk is zaterdag 20 mei om 16.45 uur gewond geraakt toen zij op de Cederlaan tegen een personenauto aan fietste. Het meisje raakte de spiegel van de auto en kwam ten val. Met een gebroken sleutelbeen werd zij naar het ziekenhuis vervoerd.

Motorrijder te water

Schipluiden Een 39-jarige motorrijder uit Den Haag is zaterdag 20 mei om 17.25 uur naast de Gaagweg in het water beland. De man zou door een sterke windvlaag uit de bocht zijn gevlogen. Hij belandde vijf meter verder en drie meter lager in het water, maar bleef ongedeerd. De onfortuinlijke motorrijder mocht bij een buurtbewoner douchen en droge kleren aantrekken.

Aangehouden voor bedreiging

Honselersdijk De politie heeft vrijdag 19 mei om 23.30 uur in de Willem van der Potstraat twee dronken mannen (25 en 29 jaar oud) aangehouden, die buurtbewoners bedreigden met een mes en een ploertendoder. De aangehouden verdachten konden zich de volgende dag weinig van het gebeuren herinneren. Zij zouden vier flessen sterke drank achterover hebben geslagen.

Shetland ponys lopen los

Schipluiden In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 mei liepen twee shetland ponys over de Klaas Engelbrechtsweg. De gealarmeerde politie kon de eigenaar van de dieren niet meteen achterhalen, waarop een buurtbewoonster zich over de paardjes heeft ontfermd.

Dronken snorfietser

Wassenaar De politie heeft zaterdag 20 mei om 2.45 uur op de Deijlerweg een 26-jarige Leidenaar aangehouden, die op zijn snorfiets bijna de hele breedte van de weg nodig had. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 915 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

Man rijdt in op regelaar

Leidschendam Een 43-jarige verkeersregelaar is vrijdag 19 mei om 21.15 uur bijna omver gereden door een automobilist, die koste wat kost over de sluis bij de Leidsekade wilde rijden. Alleen bussen en fietsen mogen over de brug, die met hekken is afgezet. De verkeersregelaar bleef ongedeerd. De recherche stelt een onderzoek in.

Fietsendieven opgepakt

Leidschendam De politie heeft zaterdag 20 mei om 6.30 uur op de Weigelia twee mannen (18 en 19 jaar) aangehouden, die op heterdaad werden betrapt bij het stelen van een fiets en de vernieling van een andere fiets.

Dronken hardrijder

Nootdorp Een 47-jarige automobilist uit Nootdorp is zondag 21 mei om 2.45 uur op de A12 bij Nootdorp door de politie staande gehouden, omdat hij met ruim 170 kilometer per uur over de snelweg raasde. De man, die de agenten de huid vol schold, bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies de man 690 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Molotovcocktail door winkelruit

Den Haag Bij een fitnesswinkel aan de Valkenboslaan is zaterdag 20 mei om 16.45 uur een Molotovcocktail door de ruit gegooid. De brand, die hierdoor ontstond, kon snel worden geblust. De schade bleef daarom beperkt. Over het motief van de brandstichting is nog niets bekend. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Auto zonder voorband

Den Haag De politie heeft zaterdag 20 mei om 3.30 uur op de Gevers Deynootweg een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden, die geen band om het rechter voorwiel had. De man had de auto van een familielid geleend. Hij bleek flink onder invloed van alcohol en had geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs op zak. Aan het bureau blies hij 785 ug/l. Het voertuig werd weggetakeld.