Ingezonden persbericht

PERSBERICHT FIA WTCC 2006

SEAT TEAM HOLLAND

SEAT-TEAM HOLLAND COUREUR TOM CORONEL STERK IN NIEUWE LEON WTCC

Zijn WTCC-debuut in de nieuwe -fabriekgeprepareerde- SEAT LEON heeft Tom Coronel een eerste en een tweede plaats in het Independents dagklassement opgeleverd. Mede door deze resultaten voert de SEAT TEAM Holland coureur nu ook het overall klassement voor privérijders met een royale voorsprong aan. Op het meestentijds drijfnatte circuit van Brands Hatch in Engeland werd de oranje-zwarte LEON WTCC op vrijdag voor het eerst de pitbox van het GR-Asia Team uitgereden. Na de nodige gewenningsronden volgden de officiële trainingen en daarbij drong de Huizenaar zelfs één keer door tot de Top 6. Maar een opdrogende baan maakte dat de eerste plaatsen vele malen wisselden. Uiteindelijk eindigde Coronel met een zevende plaats en was daarmee ook gelijk de snelste privérijder. Vanuit deze goede startpositie koos hij de eerste race voor zekerheid, eindigde als dertiende en beste privateer in een race die een 1-2-3 voor SEAT opleverde. In de tweede race, op nog nattere baan, won Alain Menu, maar waren de plaatsen twee tot en met vijf voor de fabrieksrijders van SEAT Sport. Daarvan gaat Yvan Muller nu aan de leiding in de titelstrijd, gevolgd door de SEAT rijders James Thomspon en Gabriele Tarquini. Het kampioenschap voor de privérijders wordt nu aangevoerd door SEAT Team Holland coureur: Tom Coronel.

Tom Coronel was duidelijk over zijn nieuwe bolide: "Een compleet andere auto. In niets te vergelijken met de Toledo Cupra waar ik voorheen mee reed. De motoren zijn gelijk, maar in deze LEON klinkt het allemaal heel anders. Vrijdag reed ik mijn eerste half uur met de auto om er aan te wennen, daarna volgde de tijdtraining op zaterdag. Ik koos voor de slipstream van Yvan Muller en dat bleek een goede actie, want uiteindelijk stond ik zevende. Mijn eerste race ben ik voorzichtig begonnen met als uitgangspunt die eerste plek bij de Privateers. Op enig moment was daar nog wel de BMW van O'Brien, maar die schoot van de baan en daarmee kon ik onbedreigd naar de overwinning rijden. Tussen de races door hebben we veel aan de auto gewijzigd: de sporing, voorste stabilisator, voordempers en de vleugel. Ik kon alleen in de race niet vaststellen of het allemaal zou werken. Door de enorme regenbui bij de start besloegen mijn ramen en daardoor had ik weinig keus. Het is niet het allerleukste rijden maar ik ben voor de punten gegaan. Ik heb nog wat strijd met Rangoni gehad, maar hem in de slotfase toch kunnen aftroeven. Net als alle SEAT-dealers die dit weekend in Brands Hatch waren, ben ik enthousiast over de auto en verwacht er de komende races veel van. Het begin is er nu!"

De deelname van GR-Asia SEAT Team Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: SEAT Importeur Pon Car, McGregor, Splitfire, MAN Truck en Bus, Noble Group, ATP The Advanced Travel Partner, Wielengids.nl , Auto Motor Sport, Vakantiegoed.nl en Hertz.

Uitslag race 1 WTCC op Brands Hatch:

1.Yvan Muller (SEAT Leon) 14 ronden in 24.04.470; 2. Peter Terting (SEAT) op 0.212; 3. James Thompson (SEAT) op 0.510; 4. Rob Huff (Chevrolet Lacetti) op 0.677; 5. Rickard Rydell (SEAT) op 6.616. en13. Tom Coronel (GR-ASIA SEAT TEAM Holland) op 40.494 en beste Privateer.

Uitslag race 2 WTCC op Brands Hatch:

1.Alain Menu (Chevrolet) 16 ronden in 30.02.722; 2. Rickard Rydell op 2.410; 3. James Thompson op 3.551; 4. Gabriele Tarquini op 5.521; 5. Yvan Muller (allen SEAT LEON) op 9.388 en 14. Tom Coronel op 33.455 tweede in Independents Trophy.

Stand na 6 races:

1.Yvan Muller 32 punten; 2. James Thompson 25; 3. Gabriel Tarquini 24; 4. Andy Priaulx 23; 5. Rickard Rydell 21 en 6. Dirk Muller 18

Independents Trophy na 6 races:

1. Tom Coronel 40 punten; 2. Alessandro Balzan en Ryan Sharp ieder 25, Luca Rangoni 23.

Voor meer informatie Tom Coronel onder nummer 06.53.140.989

Foto: vrij van copyright, beschikbaar gesteld door WTCC organisatie