Ingezonden persbericht

NIEUWE WAGEN MAAKT NICK DE BRUIJN COMPETITIEVER OP OSCHERSLEBEN

OSCHERSLEBEN, 21 MEI 2006 - Het vierde weekend om het 2006 Formule BMW Deutschland kampioenschap op Oschersleben, stond voor Nick de Bruijn in het teken van de introductie van een nieuwe wagen. Na een moeizame seizoensstart kreeg de 19-jarige coureur uit de stal van Josef Kaufmann een andere wagen tot zijn beschikking in welke hij met een verdienstelijke vijfde plaats direct progressie toonde in de eerste race op zaterdag. Hoewel wisselvallige weersomstandigheden op zondagochtend een verdere opmars verhinderde, is De Bruijn in de tussenstand om het kampioenschap wel één plaats gestegen.

De Formule BMW is wereldwijd de toonaangevende instapklasse voor jong autosporttalent in formulewagens. Coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien en recent Nico Rosberg hebben via de Formule BMW de weg naar de Formule 1 gevonden. In 2006 wordt de serie zowel in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Azië verreden. Na een indrukwekkend debuutseizoen vorig jaar, mag Nick de Bruijn zich ook in 2006 'Formule BMW Junior' noemen, wat inhoud dat BMW hem zal steunen op zowel educatief gebied als 'driver coaching'.

KWALIFICATIE
Na de moeizame eerste races van dit jaar kreeg De Bruijn met ingang van dit weekend een nieuwe auto tot zijn beschikking welke hem moet helpen in het realiseren van zijn doelstellingen. Ondanks dat een nieuwe wagen meestal even een aanlooptijd vergt van de coureur om er aan te wennen, zette De Bruijn in de vrije trainingen prompt de vierde tijd neer. Ook in de kwalificatie voor de openingsrace op zaterdag kwam De Bruijn sterk voor de dag met een derde plaats. Voor de tweede race op zondag plaatste de door BMW Motorsport ondersteunde coureur zich als zevende.

NICK DE BRUIJN: "De derde gridpositie voor zaterdag is goed, maar in de tweede kwalificatie voor de race op zondag had ik teveel last van gele vlaggen. Positief is dat de snelheid terug is en dat er zelfs nog meer in de wagen zit. Dit weekend blijven we dan ook druk sleutelen om zo snel mogelijk het maximale er uit te halen."

RACE 01 + 02
Teveel wielspin tijdens de start van de race op zaterdag werpt De Bruijn helaas van de derde plaats terug naar de zesde positie. Ondanks dat het op het bochtige Oschersleben moeilijk inhalen is, weet De Bruijn halverwege de 14 ronden tellende race nog één plaats te winnen waardoor hij uiteindelijk als vijfde over de finish komt. Mooi wapenfeit in deze race is de op één na snelste tijd die De Bruijn aan het einde van de race op de klokken zet in zijn achtervolging op de koplopers.
Na een enkele heftige regenbuien 's nacht ging de tweede race op zondagochtend op een vochtige baan van start. Omdat het twijfelachtig was of de baan verder zou opdrogen of dat er tijdens de veertien ronden tellende race opnieuw een bui zou vallen, werd het voor de meeste een gok om de juiste bandenkeus te maken. Nick de Bruijn, die koos voor regenbanden, overmeesterde in de eerste paar ronden vier tegenstanders na als zevende gestart te zijn. Maar omdat de baan toch sneller opdroogde dan verwacht, bleek deze keuze achteraf toch niet de beste te zijn omdat hij deze fraaie positie niet lang kon verdedigen. Na een dikke twintig minuten racen werd De Bruijn uiteindelijk als elfde afgevlagd.

NICK DE BRUIJN: "Het was voor de start van de race bij wijze van spreken echt kop of munt of we op slicks of op regenbanden zouden starten. In de openingsronde waren regenbanden duidelijk de betere keus, maar omdat de verwachte regen toch uitbleef, kon ik in de laatste ronde geen vuist meer maken tegen de rijders op droogweerbanden. Jammer, want in de nieuwe auto voelde ik me steeds meer op mijn gemak en werden we continue sneller. De volgende races zullen over twee weken weer plaatsvinden hier op Oschersleben in het voorprogramma van het WTCC. Ik ga voor revanche!"

RESULTATEN RONDE ZEVEN OSCHERSLEBEN
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 20:58.702
02. Stefano Coletti (MCO), ADAC Berlin-Brandenburg, + 01.195s
03. Sergio Perez Mendoza (MEX), ADAC Berlin-Brandenburg, + 05.378s
05. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 07.447s

RESULTATEN RONDE ACHT OSCHERSLEBEN
01. Marco Holzer (GER), AM-Holzer Rennsport, 22:44.755
02. Dominik Wasem (GER), AM-Holzer Rennsport, + 4.960s
03. Jens Klingmann (GER), Eifelland Racing, + 18.874s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA ACHT RACES:
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 134 punten
02. Marco Holzer (GER), AM-Holzer Rennsport GmbH, 79 punten
03. Mika Mäki (FIN), Eiffelland Racing, 74 punten
07. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, 45 punten

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com), of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.