5e etappe skeelercompetitie, Almere, 21-05-2006

Persbericht Skatebond Nederland
www.skatebond.nl

Derde zege voor Sjoerd Huisman in Almere

Sjoerd Huisman uit Andijk heeft vandaag in Almere de vijfde etappe van de Univé World on Wheels-competitie op zijn naam geschreven. Het was dit seizoen de derde overwinning voor de 19-jarige Noord-Hollander, die ook het klassement leidt. Gary Hekman (17) uit Gramsbergen legde beslag op de tweede plaats en pakte daarmee zijn eerste podiumplek als A-rijder. Roy Boeve (20) uit Kampen finishte als derde. Het drietal was in de slotfase weggesprongen uit een kopgroep van vijf.

Onder meer door de wind was het peloton in diverse stukken gebroken. De aanstichter van de definitieve kopgroep was Gary Hekman, die ook de dag tevoren in Vorden steeds de aanval had gezocht. Toen Hekman demarreerde waren er nog zes minuten en vijf ronden te gaan. Roy Boeve en Arjan Mombarg (Vorden) zagen het gevaar en sloten zich bij Hekman aan. Uit een achtervolgende groep van negen overbrugden de latere winnaar Huisman en Willem Hut (Haulerwijk) het gat naar de koplopers. Zo was er met nog vijf ronden te gaan een vluchtgroep van vijf. Op dat moment begon het te regenen, zodat het wegdek de laatste kilometers glad was. Het werd een close sprint tussen Huisman, Hekman en Boeve.
Mombarg werd vierde, Hut vijfde. Van de achtervolgende groep won Arjan Smit de spurt om de zesde plek.

Dames
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jannitta Spigt uit Ede, die daarmee haar eerste triomf van het seizoen vierde. Haar ploeggenotes Hilde Goovaerts (België) en Angeline Thomas (Australië) werden tweede en derde. Thomas had eerder geprobeerd een ontsnapping te forceren. Jessica Gaudesaboos (België) reed naar haar toe, waarna het peloton weer terugkwam. Junior Bianca Roosenboom finishte als vierde.

B-rijders
Sander de Graaff uit Rijswijk (NB) boekte in Almere zijn tweede overwinning bij de B-rijders, na die van gisteren in Vorden. Hij was op de natte weg de snelste van een kopgroep van vijf, vóór Rob Wessels (Hardenberg), Harry Kamstra (Wommels), Jort van Zutphen (Wirdum) en Klaas van de Wal (Harkema). De kopgroep was een paar kilometer voor het eind ontstaan.

C-rijders
Erwin Wartenhorst uit Abbekerk won op het verregende parcours de eindsprint van een groep van twaalf, vóór Erwin Wentink uit Klarenbeek en Martijn Otten uit Heerenveen.

Veteranen
Henk Lankhof uit Aalten kwam met twaalf seconden voorsprong als eerste over de streep bij de veteranen. René van der Meulen uit Kampen eindigde als tweede, Meindert Timmerman uit Leeuwarden als derde.

Uitslagen: www.skatebond.nl