Politie Zeeland


---

W-2041-2006 Ruit ingeslagen, aangehouden
Een 17-jarige jongen uit Middelburg is gistermiddag rond 16.00 uur aangehouden wegens de vernieling van een ruit.
Hij was naar een woning in de Waalstraat in Middelburg gegaan, omdat hij een van de bewoners ervan verdacht geld van hem te hebben gestolen. Samen met een vriend (ook een 17-jarige Middelburger) was hij rondom de woning gelopen en had zo hard op een deur gebonsd dat de ruit erin brak. Beide jongens zijn aangehouden door de Zeeuwse politie en hebben een bekennende verklaring afgelegd. De hoofdverdachte is overgebracht naar een politiecel in het Huis van Bewaring en heeft daar de nacht doorgebracht. Hij is vanmiddag weer op vrije voeten gesteld. Zijn vriend bleek met de vernieling niets van doen te hebben. Hij had er alleen maar bijgestaan en niets gedaan.

O-2042-2006 Aanrijding in Kats
Een 33-jarige man uit de gemeente Reimerswaal reed vanmiddag op de OostWestweg in Kats.
Rond 17.29 uur verleende hij geen voorrang aan een 33-jarige Goese, die van rechts kwam. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding en beide auto's beschadigden door de aanrijding.

Z-2043-2006 Ruitenwissers weg
Tussen zaterdagmorgen 11.00 uur en zondag 16.15 uur is een, voor de huidige weersomstandigheden, essentieel onderdeel van een personenauto weggenomen.
Kennelijk heeft het slechte weer iemand ertoe aangezet om de ruitenwissers van een geparkeerde auto, in de Verlengde Van Steenbergenlaan in Terneuzen, te stelen. De schade bedraagt enkele tientallen euro's.

O-2044-2006 Auto gestolen en weer terug
In de nacht van zaterdag op zondag is een grijze Opel Kadett, voorzien van kenteken TH-71-ZL, weggenomen van zijn parkeerplaats aan de Veerweg in Kamperland.
De eigenaar van de auto is vandaag een zoekactie gestart en heeft zijn auto teruggevonden op de Molenweg in Kamperland. De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

W-2045-2006 Eenzijdig ongeval
Omstreeks 19.49 uur vanavond vond op de Nieuwenhovenseweg in Middelburg een eenzijdig ongeval plaats.
Een 53-jarige Middelburger reed over voornoemde weg. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto en kreeg, precies op dat moment, een aanval van epilepsie. Hierdoor raakte hij de macht over zijn stuur kwijt en botste tegen een boom. Of de man nog letsel heeft opgelopen is niet bekend, ook is niet bekend wat de exacte schade aan zijn auto is.

W-2046-2006 Illegale vreemdelingen aangehouden
Vanavond rond 19.37 uur zijn, in een bedrijf in Middelburg Noord, drie Chinezen aangetroffen die, kennelijk, illegaal in Nederland verbleven.
De aanhouding vond plaats naar aanleiding van een actie van de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst. De drie, 15, 20 en 41 jaar oud, zijn aan de Zeeuwse Vreemdelingenpolitie overgedragen.


---- --