Ingezonden persbericht

CARLO VAN DAM KOMT ZWARTE KATER IN DIJON TEGEN

DIJON, 21 MEI 2006 - Het tweede raceweekend om de 'Championnat de France FFSA Formula Renault 2.0' op het circuit van Dijon, heeft Carlo van Dam dit weekend niet het verwachte resultaat opgeleverd. Race-incidenten in beide races zorgden ervoor dat de rijder van SG Formula kansloos raakte om kampioenschappunten te verzamelen. Zowel in de eerste als afsluitende manche was Van Dam betrokken bij een ongeluk, waardoor hij het strijdtoneel voortijdig moest verlaten. Veel tijd om bij de pakken neer te zitten heeft Van Dam niet, want hij vliegt morgen meteen door naar Barcelona (Spanje) waar hij de komende dinsdag en woensdag zal gaan testen ten voorbereiding op de Eurocup races in het Turkse Istanbul.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
In de vrije trainingen van donderdag in de aanloop van de Grand Prix d'Or op Dijon draaide Van Dam respectievelijk de dertiende (1:31.253) en achtste tijd (1:24.042). Op vrijdag positioneerde hij zich op het 3,800 kilometer lange circuit in de top zes (1:16.323) In de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen kwam de Vlaardinger beter beslagen ten ijs door in de regen een tweede tijd (1:29.942) op de chrono's te zetten. Carlo moest slechts zijn teamgenoot Jean Karl Vernay voor zich dulden die er met de pole vandoor ging. De eerste drie plaatsen gingen overigens naar SG Formula, want Julien Jousse wist zich als derde te kwalificeren. De twee overige rijders van het team uit Bordeaux, Nicolas Navarro en Tom Dillmann pakten respectievelijk de vijfde en tiende plaats.

In de tweede en afsluitende sessie ging Van Dam voortvarend van start. Op een opdrogende baan was hij in een veld van 32 deelnemers continu in de top drie terug te vinden en wist ondanks het vele verkeer zich goed in de kop van het klassement te handhaven. Bij het sluiten van de markt probeerde Van Dam zijn tijd nog verder aan te scherpen, maar raakte met zijn bolide tijdelijk naast de baan. Van Dam kon hierdoor zijn tijd niet meer verbeteren en moest genoegen nemen met een veertiende tijd (1:26.377).

RACE 01 + 02:
De eerste manche was voor Van Dam slechts van korte duur. Van Dam kwam op Franse bodem wel goed uit de startblokken, maar zijn teamgenoot Jousse reed de Nederlander bij het ingaan van de eerste bocht opzettelijk uit de wedstrijd, waardoor hij als eerste uitvaller werd genoteerd. De Fransman kreeg van de wedstrijdleiding wel een terechte drive-through-penalty voor zijn onbezonnen actie, maar Van Dam bleef wel met lege handen staan. In de tweede race probeerde Van Dam de schade recht te zetten.

Toen de lichten voor de tweede keer op groen sprongen, kwam de S-T-A-R-T-rijder snel van zijn plaats. De coureur wist in de incidentrijke eerste ronde veel rijders te passeren, totdat hij in een snelle bocht voor start-finish moest uitwijken voor de brokstukken die andere coureurs hadden neergelegd. Doordat Damien Claverie (MC Racing) voor hem te wijd ging, volgde Van Dam het spoor van de Fransman en gingen ze samen met 190 km/uur de muur in. Dit betekende einde oefening voor het tweetal.

CARLO VAN DAM: "Ik baal verschrikkelijk. Van de zes wedstrijden ben ik er vijf niet gefinisht. Het zit momenteel niet mee. In de eerste race ben ik er door mijn eigen teamgenoot vanaf geduwd, terwijl ik in de tweede race hard in de muur terecht kwam. De snelheid in de vrije trainingen en kwalificaties was prima, maar ik ben hier uiteindelijk voor de punten gekomen. Gekscherend zei ik na de eerste race nog tegen mijn teammanager dat er misschien een zwarte kater met mij meereed, maar die is na de crash in de tweede wedstrijd wel overleden. Ik ga morgen gelijk door naar Barcelona waar ik dinsdag en woensdag zal testen ter voorbereiding op de Eurocup Formule Renault 2.0 races op Istanbul."

Uitslag Frans Formule Renault 2.0 Kampioenschap, Dijon, 20 mei 2006, race 01:
01. Jean Karl Vernay, SG Formula, 29:12.613
02. Johan Charpilienne, Pole Services, + 00.564
03. Laurent Groppi, + 06.684
--. CARLO VAN DAM, SG FORMULA, + 14 RONDEN

Uitslag Frans Formule Renault 2.0 Kampioenschap, Dijon, 21 mei 2006, race 02:
01. Julien Jousse, SG Formula, 23:13.642
02. Laurent Groppi, Graff Racing, + 05.319
03. Bertrand Baguette, Epsilon Sport, + 13.351
--. CARLO VAN DAM, SG FORMULA, + 14 RONDEN

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).