Ingezonden persbericht

Zomerterras maakt eerste namen bekend en wordt 3e bij uitreiking 'Leukste Stadsevenement van Nederland'.

P E R S B E R I C H T

Postbus 4235, 3130 KE Vlaardingen, Nederland/www.zomerterras.nl/@: Info@zomerterras.nl/T. 010 - 434 31 06

Zondag 21 mei 2006, persbericht nr. 4

Op vrijdag 19 mei werd het Zomerterras derde bij de uitreiking van het leukste stadsevenement van Nederland. De jury van de Nationale Evenementenprijzen complimenteerde de organisatie met haar afwisselende, zeer goed op elkaar afgestemde programma en de professionele wijze waarop zij het Zomerterras al jaren organiseert. Stichting Zomerterras beschouwt deze prijs als een grote stimulans en neemt de uitdaging aan om in 2007 tweede, of misschien zelfs eerste te worden. Daarnaast feliciteert het Zomerterras Camping Rotterdam met hun 1e prijs en het World Statues Festival in Arnhem met de 2e prijs.


Frank Tomeï neemt prijs en oorkonde in ontvangst De prijs

Een kleine week geleden publiceerde het Zomerterras de bands die deel gaan nemen aan het Popterras. De eerste namen voor het Zomerterras beginnen nu ook binnen te druppelen en het zijn meteen niet de minste! Vanmiddag was ze te beluisteren op Ned.3 in NPS-Arena en gistermiddag in TROS Muziekcafé op Radio2: Izaline Calister.

Izaline Calister (www.izalinecalister.com) is een betoverende zangeres die op meesterlijke wijze de traditionele muziek van haar geboorteland Curaçao vermengt met hedendaagse jazzmuziek. Ze zingt in het Papiamento en weet publiek uit de hele wereld aan haar te binden. Haar debuutalbum uit 2000 sloeg in als een bom en sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de internationale muziekwereld. In Nederland veroverde ze twee Edison-nominaties en op Curaçao scoorde ze menig nummer 1 hit.
Izaline Calister

De tweede band die naar het Zomerterras komt is Free Hole Negro. Dit onstuimige Cubaanse collectief, dat onlangs nog te zien was in de film Habana Blues, ontstond in de Cubaanse underground, ver verwijderd van de son-orkestjes die het beeld van het Cubaanse muziekleven zo bepalen. Free Hole Negro ontleent haar naam enerzijds aan de zwarte gaten in het heelal en anderzijds aan de frijoles, de zwarte bonen die in de Cubaanse keuken zo geliefd zijn. De band is voortdurend op zoek naar de ultieme combinatie van funk, jazz, drum 'n' bass, reggae, mambo en son en verbindt deze met de ritmes van de Afro-Cubaanse rumba. Free Hole Negro staat garant voor een uitbundig, explosief, energiek en zeer dansbaar feestje!

Free Hole Negro

Meer informatie volgt, via de website www.zomerterras.nl, in nieuwsbrieven en via persberichten.

Data Zomerterras:
28 juli -19 augustus 2004.
Vrijdagavond: Muziek, theater
Zaterdagmiddag: Popterras
Zaterdagavond: Muziek, theater
Zondagochtend (12.00): Zomerterras Klassiek
Zondagmiddag (13.00): Kinderterras
Zondagmiddag (16.30): Muziek

EINDE PERSBERICHT


Ingezonden persbericht