HealthCamp: nieuwe manier voor blijvend afslanken

De helft van de Nederlanders heeft overgewicht. HealthCamp helpt hen in de zomer van 2006 afvallen met een blijvend resultaat

ROTTERDAM, 20060522 -- Het nieuwe bedrijf HealthCamp organiseert in de zomer van 2006 een aantal uitdagende vakantieweken en weekends voor iedereen die wil afvallen en gezonder wil gaan leven. Onder het motto 'want samen kom je verder' maken de deelnemers op een prachtig landgoed in Gelderland samen met sportinstructeurs en gewichtsconsulenten een vliegende start met een gezonde levensstijl.


Volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft ongeveer de helft van de Nederlanders overgewicht. Overgewicht is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten, diabetes (suikerziekte) en gewrichtsproblemen. HealthCamp helpt mensen met overgewicht om op een verantwoorde manier af te vallen. Zonder dure shakes en pillen, maar met een blijvend resultaat.

Oprichter Jurgen de Ruiter over HealthCamp: "Veel diëten werken niet. Het gevolg is een hoop frustratie en het bekende jojo-effect. Wij leren mensen hoe ze een gezonde voeding en beweging kunnen inpassen in hun dagelijkse leven. Daarbij laten we zien dat je om af te vallen geen honger hoeft te lijden en dat bewegen gewoon heel erg leuk is! De kilo's gaan er blijvend vanaf en men voelt zich veel gezonder met nieuwe energie."

Beweging en voedingsadvies
Tijdens de vakantieweken en weekends van HealthCamp in juli en augustus 2006 maken de deelnemers kennis met verschillende vormen van beweging, zoals nordic walking, fietsen, aerobics en salsadansen. Ook volgt men workshops over voeding en leert men waar men op moet letten bij het koken en boodschappen doen. Alles wat tijdens de vakantieweken geleerd wordt, is direct thuis toe te passen.

Een vliegende start en dan...
Tijdens de vakantieweken en weekends wordt een vliegende start gemaakt en leren de deelnemers hoe ze hun leven blijvend kunnen veranderen. Toch staan ze er daarna niet alleen voor. "Wij bieden deelnemers steun en begeleiding via onze website www.healthcamp.nl . Iedere deelnemer krijgt toegang tot een forum om ervaringen en tips met elkaar te delen.", aldus Jurgen de Ruiter.

Een historisch landgoed in een bosrijke omgeving
Naast aandacht voor beweging en voeding is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Het landhuis en koetshuis van HealthCamp liggen op een prachtig en historisch landgoed in het bosrijke Gelderse landschap. De omgeving biedt dan ook geweldige mogelijkheden voor rust en ontspanning.