Gemeente Wijk bij Duurstede

Uitbreiding hondenpoepproject naar De Heul, De Geer en Frankenhof

Aftrapbijeenkomst maandag 22 mei

Het proefproject "Wijk bij Duurstede poepvrij" in de Horden heeft goede resultaten opgeleverd. Daarom wordt het project uitgebreid naar de wijken De Heul, De Geer en Frankenhof. Bewoners van deze wijken worden van harte uitgenodigd voor de aftrapbijeenkomst op maandag 22 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Hordenhal.

Aftrap
Tijdens de aftrapbijeenkomst wordt informatie verstrekt over het project. Ook kunnen belangstellenden zich dan opgeven voor een wijkpanel dat zich onder meer gaat buigen over de invulling van het project in hun wijk.

Proefproject de Horden
Het proefproject in De Horden was gebaseerd op 3 principes: plaatsen aanwijzen waar honden hun behoefte mogen doen, niet mogen komen of los mogen lopen. Dit wordt aangegeven met gele, rode of groene bordjes. Niemand heeft er last van als de grote boodschap van de hond op een veldje met het gele bordje terecht komt, want de gemeente zorgt met speciale opruimmachines wekelijks voor een schoon veld.

Resultaten
De resultaten in De Horden zijn:

- ongeveer 10% minder hondenpoep dan voor het project
- bewoners hebben minder last van loslopende honden.
- het merendeel van de bewoners in De Horden is tevreden met het nieuwe beleid.
Wel zijn er verbeterpunten geconstateerd. Zo bleek het Euvenpad zo geliefd bij de honden, dat de gemeente heeft besloten daar poepzakjesautomaten te plaatsen. Er geldt langs het Euvenpad een opruimplicht, dus wie een zakje uit de eerste automaat neemt, kan het zakje met de behoefte van de hond in de andere automaat weer weggooien. De politie heeft tijdens de proef 8 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet aanlijnen van de hond. Toch erg zonde, want een boete bedraagt minimaal EUR 40,00 per overtreding.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres: Postbus 83
3960 BB