Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 3 mei 2006

Persbericht

Van 22 mei tot 16 juni vervanging van containers

Nieuwe grijze containers voor alle huishoudens in De Wolden

De gemeente De Wolden gaat alle grijze containers voor restafval vervangen. In de periode van 22 mei tot en met 16 juni ontvangen alle huishoudens in de gemeente De Wolden een nieuwe container. Deze wordt aan huis afgeleverd door de leverancier. De nieuwe container is eenvoudig te herkennen aan een lichtgrijs deksel. Aan de zijkant wordt een speciale adressticker geplakt, met daarop de straatnaam en het huisnummer.

De nieuwe grijze container kan na aflevering direct gebruikt worden. Tegelijk met uw nieuwe grijze container ontvangen de inwoners een brief met informatie over de datum wanneer de oude container wordt opgehaald. De inzamelaar zal vanaf medio juni alleen nog maar het afval uit grijze containers met een licht grijsdeksel inzamelen.

De gemeente verstrekt één grijze container voor restafval. Het is mogelijk om maximaal één grijze container extra krijgen. De extra grijze container kost E 83,00 per jaar en kan besteld worden via de telefonische helpdesk: telefoonnummer 0478 - 515690 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). De kosten voor een extra container zullen volgend jaar zeer waarschijnlijk hoger worden. Met hoeveel de kosten zullen stijgen is echter nog niet bekend. De gemeenteraad moet daarover nog een besluit nemen. Huishoudens die nu al een extra container hebben, krijgen automatisch ook een extra nieuwe container. Zij hoeven dus niet te bellen.

Oude containers in nieuw jasje
De nog bruikbare oude grijze containers worden gebruikt in de proef om oud papier met containers in te zamelen. Aan deze proef doen mee de dorpen Drogteropslagen, Fort, Veeningen, de Wijk, Ruinen en Ruinerwold. De oud papier containers worden uitgezet in de periode van 26 juni tot en met 15 juli. De huishoudens in deze gebieden ontvangen daarover meer informatie via een brief die tegelijk met de nieuwe grijze restafvalcontainer aan huis wordt afgeleverd.

Bedrijven en instellingen: particuliere afvalinzamelaar Alleen huishoudens in de gemeente De Wolden krijgen een nieuwe grijze container voor restafval. Dit betekent dat bijvoorbeeld scholen, kerken en bedrijven, die op dit moment nog gebruikmaken van de gemeentelijke afvalinzameling, geen nieuwe container voor restafval krijgen. Deze instellingen en organisaties worden in de toekomst zelf verantwoordelijk voor de inzameling van hun afval. Zij kunnen daarvoor een contract afsluiten met een particuliere afvalinzamelaar. De gemeente zal de betreffende bedrijven en instellingen hierover nog nader informeren.

Eind juni zal de gemeente de tweede Afvalkrant huis-aan-huis gaan verspreiden. In deze krant staat meer informatie over de vervanging van de grijze containers.

//////////////////////////////////




Gemeente De Wolden