Provincie Utrecht

Bewonersavonden op 22 mei, 29 mei en 7 juni

8-5-2006 -

Gebiedsvisie Grebbelinie: presentatie van visie en uitvoeringsprogramma!

Tijdens drie bewonersavonden presenteert de provincie in het kader van het project Gebiedsvisie Grebbelinie de visie voor het gebied en het daarbij behorende uitvoeringsprogramma.

Grebbelinie boven water!

De gebiedsvisie voor de Grebbelinie met de titel `Grebbelinie boven water!' is gereed. In deze visie geven de provincies Utrecht en Gelderland, gemeenten, Waterschap Vallei en Eem, Staatsbosbeheer en andere organisaties uit het gebied aan wat ze gaan doen om de Grebbelinie op te poetsen en beter beleefbaar en herkenbaar te maken. Daarbij gaat het om zowel het versterken van de cultuurhistorische waarde als om de landschappelijke en ecologische waarde, voor zowel mens en dier en het versterken van de recreatieve mogelijkheden op en rond de Grebbelinie. Door het samenbrengen van alle verschillende beelden over de Grebbelinie in één visie wordt er een impuls gegeven aan ontwikkelingen in het gebied.

Bewonersavonden
De provincie wil bij dit initiatief graag bewoners en lokale organisaties uit het gebied betrekken. Reeds eerder vonden er bewonersavonden plaats waarop men ideeën kon inbrengen over de Grebbelinie. De resultaten van de bijeenkomsten zijn gebruikt voor verdere uitwerking van de visie. Inmiddels zijn de gebiedsvisie en het bijbehorende uitvoeringsprogramma gereed en geven concreet invulling aan projecten die op korte en middellange termijn worden uitgevoerd. De provincie wil deze graag aan u presenteren en nodigt u daarom van harte uit voor de drie open bewonersbijeenkomsten:

· Maandag 22 mei 2006, 20.00-22.00 uur

Locatie: Restaurant `De Dennen', Utrechtseweg 34 te Renswoude

· Maandag 29 mei 2006, 20.00-22.00 uur
Locatie: `Zandfoort aan de Eem', Kleine Koppel 20/21 te Amersfoort

· Woensdag 7 juni 2006, 20.00-22.00 uur
Locatie: Restaurant `De Blaauwe Kamer', De Blaauwe Kamer 14 te Wageningen

U dient zich vooraf aan te melden voor de bijeenkomst van uw keuze. De bijeenkomst eindigt om 22.00 uur met een drankje.

Aanmelden per telefoon of email
Per e-mail: grebbelinie@provincie-utrecht.nl , Telefonisch: Heidi Schellekens, provincie Utrecht: 030-258 2155
Vermeld bij de aanmelding: uw naam, evt. de naam van de organisatie, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres én voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt.

Meer weten over de Grebbelinie?
De Grebbelinie is een zogenaamde waterlinie gebouwd in de tweede helft van de achttiende eeuw ter verdediging tegen vijandelijke invallen vanuit het oosten. In de tweede wereldoorlog is ook daadwerkelijk bij de linie gevochten. De linie loopt van de Nederrijn bij de Grebbeberg, via Veenendaal en Amersfoort, naar Spakenburg. In het landschap zijn nog veel elementen, zoals forten, dijken, sluizen van de Grebbelinie terug te vinden. Wilt u meer weten over de Grebbelinie, kijk dan op www.provincie-utrecht.nl/grebbelinie.

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon 030 2582015

Laatst gewijzigd op 08-05-2006. Paginabeheer: Mariette Hilkemeijer