Gemeente Deventer

Week 19, 11 mei 2006

politiek in debat met bewoners wijk 5

Leden van de gemeenteraad gaan maandag 22 mei in debat met bewoners van wijk 5, Colmschate/Vijfhoek. Tijdens dit wijkdebat praten zij met elkaar over de themaâs Jongeren en voorzieningen in de wijk, Wonen in een nieuwbouwwijk en Politieke Markt: ook voor bewoners! Jongeren uit de wijk zijn ook bij het debat aanwezig. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in de Ichthuskerk, Holterweg 108. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich van tevoren aanmelden bij de raadsgriffie via telefoon 0570-693230 of per e-mail: Griffie@deventer.nl

Politiek wil zich informeren in de wijk

De afgelopen twee jaar is al twee keer een debat tussen bewoners en de lokale politiek gevoerd. De debatten vonden plaats op een centrale plek in de stad. Om met meer wijkbewoners in gesprek te komen en zich te verdiepen in onderwerpen die in de verschillende wijken leven, is er dit jaar in iedere wijk een wijkdebat tussen raadsleden en bewoners. Het debat in wijk 5 is de eerste in een reeks. De komende maanden vinden ook in andere wijken gelijksoortige ontmoetingen tussen raadsleden en bewoners plaats. De debatten worden georganiseerd door raadsleden, samen met wijkteamleden uit de betreffende wijken. Samen bepalen zij de onderwerpen waarover gedebatteerd gaat worden.

De wijkdebatten zijn een initiatief van de raadsleden. Als rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordiger neemt de raad veel besluiten die de leefomgeving van inwoners direct raken. Daarom wil de raad op deze manier informatie uitwisselen met wijkbewoners en zich verdiepen in onderwerpen die in de wijk leven. Als het wijkdebat een goede formule blijkt om met bewoners in gesprek te komen, worden de wijkdebatten jaarlijks georganiseerd.

Publicatiedatum: 11-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 11 mei 2006