Hoogheemraadschap van Rijnland


Randenburg
Feestelijke handeling hoogste punt Randenburg

Persbericht, 15 mei 2006

Waddinxveen, maandag 22 mei. Het hoogste punt van de uitbreiding van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Waddinxveen-Randenburg is bereikt. Het hoogheemraadschap van Rijnland viert dit vandaag met een officiële handeling die wordt verricht door burgemeesters Rijsdijk van de gemeente Boskoop, Roijers van de gemeente Waddinxveen en Elzinga van de gemeente Reeuwijk.

Waterkwaliteit Gouwe beter

Nu wordt alleen het afvalwater, van huishoudens en bedrijven, van Reeuwijk en een deel van Waddinxveen en Boskoop gezuiverd in de zuiveringsinstallatie voor afvalwater Randenburg in Waddinxveen. Straks wordt al het afvalwater van deze gemeenten gezuiverd op de zuiveringsinstallatie Randenburg. Als de uitgebreide zuivering in bedrijf is, gaan de twee oude zuiveringsinstallaties in Waddinxveen en Boskoop uit bedrijf.

De uitbreiding van de zuiveringsinstallatie en het afkoppelen van de oude zuiveringsinstallaties in Boskoop en Waddinxveen leidt tot een beter zuiveringsrendement. Naar verwachting zal de waterkwaliteit in de Gouwe er flink op vooruit gaan.

Meer informatie?

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, Artan Recica, telefoon 071 - 306 3409.