RTL Group

'Bureau Misdaad: special Willem Holleeder' op 22 mei bij RTL 5 Nieuwe onthullingen over Amsterdamse Godfather

Op maandag 22 mei komt RTL 5 met een speciale aflevering van Bureau Misdaad. In deze special laat de gerenommeerde misdaadverslaggever John van den Heuvel de opkomst en de val zien van de godfather van de Amsterdamse onderwereld, Willem Holleeder. Aan bod komt hoe hij na de ontvoering van Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Dodere opklom in de rangen van de onderwereld en na een ongekende reeks liquidaties uiteindelijk zelfs uitgroeide tot een van de meest gevreesde criminele kopstukken in ons land. Bureau Misdaad laat ook zien hoe en waarom de Amsterdamse politie in de jacht op Holleeder steeds achter het net viste. Uiteindelijk slaagde een nieuw opsporingsteam van de nationale recherche er begin dit jaar in de schrik van Amsterdam in de boeien te slaan. Maar is het bewijs tegen Holleeder en zijn medeverdachten wel voldoende om hem jarenlang achter de tralies te houden? Bureau Misdaad onthult in deze special tevens nieuwe feiten, zoals het verband tussen de aanslagen op vastgoedhandelaar Cees Houtman en George van Kleef. En wie zijn de partners in crime van Willem Holleeder?

In het eerste seizoen van het crime-programma Bureau Misdaad onthulde RTL Boulevard-deskundige en journalist van De Telegraaf John van den Heuvel achtergronden van liquidaties, nam de kijkers mee achter de tralies van een tbs-kliniek en gunde hen een blik achter de schermen van de elite-eenheden van de Nederlandse politie. Met een verborgen camera-actie werden de afpersingen in de Amsterdamse vastgoedwereld blootgelegd. Ook waren er bijzondere crimestorys over de Hells Angels, een bloedige moord op twee Nederlandse broers in Manilla, de langstzittende gevangene van Nederland en de jacht op de moordenaar van Anneke van der Stap.

Uitzending: RTL 5, maandag 22 mei, tussen 20.30 en 21.30 uur.


---

---------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP