Gemeente Schiedam


De raadscommissies vergaderen.

De raadscommissies Bestuur en Cultuur, Wonen en Groen, Ruimte en Verkeer, Binnenstad en Schieveste, Beheer en Middelen en Bevolking en Onderwijs vergaderen gezamenlijk op maandag 22 mei 2006.

Aanvang 20.00 uur in de Aleidazaal van het Stadskantoor. Voorzitter is de heer R.A. Oosthof.
De vergadering is openbaar.

Naast de vaste agendapunten staan ondermeer de volgende onderwerpen op de agenda:

Plan van Scholen 2007-2010

Het Plan van Scholen is nodig om geld te krijgen van het Rijk voor de bekostiging van openbare of bijzondere scholen.

Onregelmatigheidstoeslag voor de Lichtblauwe Brigade

De handhavende en toezichthoudende taken worden door de Lichtblauwe Brigade tegenwoordig ook in de avonduren en de weekenden uitgevoerd. Hiermee wordt invulling gegeven aan het streven van het gemeentebestuur om de veiligheid in Schiedam te vergroten. De raad wordt gevraagd om voor de extra kosten financiële middelen beschikbaar te stellen.

Maatschappelijke verkenning naar het jeugdbeleid

Dit is een initiatiefvoorstel van de VVD. Het is bedoeld om te onderzoeken of het bestaande beleid nog aansluit op de behoeften van jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar, welke belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen van invloed zijn en of er nieuw beleid wenselijk is. De doelgroep zelf wordt nauw bij deze maatschappelijke verkenning betrokken.

Informatie

Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen.U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij agendapunten het woord voeren. Ook is er een rondvraag voor het publiek waarin zaken aan de orde kunnen worden gesteld die niet op de agenda staan, maar wel tot het werkterrein van de commissie behoren.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De agendas kunt u vinden op www.schiedam.nl.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij dhr. J. Pegtel, telefoon (010)2465336, e-mail: j.pegtel@schiedam.nl