Gemeente Berkel en Rodenrijs


Informatiebijeenkomst Bergboezem Berkel
Bijeenkomst over bergboezem Berkel op 22 mei In het gemeentehuis van de gemeente Berkel en Rodenrijs wordt op maandag 22 mei een informatiebijeenkomst gehouden over diverse projecten in en rond de bergboezem van de polder Berkel, waaronder de uitbreiding van waterberging en de aanleg van een aantal gemalen. Ook is op deze avond een ontwerptekening van de inrichting van het gebied te zien.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur met een korte inleiding, waarna in verschillende informatiestands de projecten worden toegelicht. Medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland, de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Berkel en Rodenrijs, de provincie Zuid-Holland en de betrokken adviesbureaus zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De projecten vinden plaats in het kader van Afvoer- en BergingsCapaciteit Delfland (ABCDelfland). Met dit programma realiseert Delfland een watersysteem dat in staat is grote hoeveelheden neerslag goed te verwerken.
De projecten vallen ook binnen het Masterplan Groenzone, waarin in grote lijnen de inrichting van het open gebied tussen Zoetermeer en Berkel is vast gelegd. Dit groengebied is deel van de zogenaamde GroenBlauwe Slinger (GBS).
Tot slot zijn de projecten opgenomen in het Bestemmingsplan Groenzone Berkel-Pijnacker dat onlangs door de betrokken gemeenten is vastgesteld.

U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Laatste wijziging website: 18 mei 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs