Universiteit van Amsterdam

Persaankondiging

Amsterdam, 19 mei 2006

Wouter Bos in debat over hoger onderwijs in Maagdenhuis

Op maandag 22 mei schuift Wouter Bos aan bij de Ronde Tafel van de Rector in het Maagdenhuis van de Universiteit van Amsterdam. In het kader van de lezingen- en debatreeks Maagdenhuis op Maandag zal rector magnificus prof.mr Paul F. van der Heijden Wouter Bos aan de tand voelen over het PvdA-politiek op het gebied van hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

In december van het vorig jaar presenteerde Wouter Bos zijn boek Dit land kan zoveel beter. Bos signaleert een tweedeling in de Nederlandse samenleving, en geeft een oplossing voor dit 'grootste probleem van deze tijd': het Scandinavisch sociaal model. Daarbij worden ook grote investeringen in onderwijs voorzien.

Rector magnificus Paul van der Heijden zal Wouter Bos tijdens deze speciale editie van De ronde tafel van de rector nader aan de tand voelen over de PvdA-politiek op het gebied van het hoger onderwijs en de wetenschap. Aan de ronde tafel schuiven verder aan: prof. dr. Liesbet van Zoonen (hoogleraar Media en populaire cultuur), prof. dr. ir. Arnold Smeulders (hoogleraar Multimediale informatieanalyse, directeur MultimediaN) en Niels Weitkamp BSc (masterstudent Erfgoedstudies).

Onder de titel Maagdenhuis op Maandag buigen topwetenschappers van de UvA en hun gasten zich over wat onlangs ontdekt, bedacht of uitgevonden is. Elke eerste maandag van de maand zijn er gesprekken onder leiding van rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden: De ronde tafel van de rector. De universiteitsprofessoren van de UvA treden de andere maandagen op als gastheer. Wekelijks verzorgen zij Kort bericht van het kennisfront.

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Plaats: in de hal van het Maagdenhuis, Spui 21 Amsterdam

Meer informatie voor de redacties: UvA Persvoorlichting 020 525 26 95

persvoorlichting@uva.nl