Ingezonden persbericht


Jimé Essink benoemd tot Algemeen Directeur van VNU Exhibitions Europe BV.

Publicatiedatum: 22-05-2006

Jimé Essink (50) is per 3 juli benoemd tot Algemeen Directeur van VNU Exhibitions Europe BV. Dit heeft de Raad van Commissarissen bekendgemaakt. De Ondernemingsraad heeft hierover inmiddels een positief advies uitgebracht. Essink volgt Dick Molman op die als CEO in dienst is getreden van Sanoma Uitgevers.

Vanaf 1998 heeft Essink verschillende functies bekleed binnen de Jaarbeurs organisatie. Op dit moment woont en werkt hij in Sjanghai, waar hij CEO is van VNU Exhibitions Asia; daarvoor was hij Commercieel Directeur van VNU Exhibitions Europe. In zijn nieuwe functie in Utrecht zal Essink ook verantwoordelijk blijven voor de activiteiten in China.

VNU Exhibitions Europe is een joint venture van Jaarbeurs en VNU. In Nederland is het bedrijf met haar vakbeurzen marktleider. De portfolio consumentenbeurzen maakt op dit moment een sterke groei door. De Nederlandse portfolio omvat 50 beurstitels, terwijl er in China al 20 beurzen worden georganiseerd. Naar verwachting zullen de activiteiten in China gelijke tred houden met de groei van de Chinese economie.

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (