Politie Haaglanden

Persberichten 22 mei

Haaglanden, 22-05-2006

Politie zoekt getuigen bedreiging
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een bedreiging op maandag 15 mei 2006 omstreeks 19.00 uur. Op genoemd tijdstip werd een elfjarige jongen door vijf jongens half in het water gehangen bij de Zoutkeetsingel te Den Haag. De leeftijd van de jongens varieerde tussen de 13 en 17 jaar. De elfjarige jongen was niet in het bezit van een zwemdiploma en vreesde dat hij zou verdrinken. De groep jongen dwongen de elfjarige jongen, tot tweemaal toe, te zeggen: "Turken zijn heersers!".
Op het moment dat er een blanke man aan kwam fietsen gingen de jongens er vandoor. De blanke man zou een opvallend Duits accent hebben. Tot op heden heeft deze getuige zich nog niet gemeld. Met name deze getuige wordt verzocht zich te melden aan bureau Jan Hendrikstraat of telefonisch via 0900-8844.

Oproep getuigen
Den Haag De politie zoekt getuigen van de vechtpartij in discotheek de Pijpelaar aan het Noordeinde tussen de portiers en enkele bezoekers. De vechtpartij gebeurde zondag 21 mei omstreeks 5.00 uur. Bij de vechtpartij raakten enkele bezoekers gewond. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via telefoonnummer 0900-8844.

Man zwaar gewond bij schietpartij
Den Haag Een 34-jarige man uit Turkije is zondagavond om 23.00 uur zwaar gewond geraakt bij een schietpartij in de Paul Krugerlaan. De man werd door twee kogels getroffen en werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het motief voor de schietpartij is mogelijk gelegen in de relatiesfeer. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De recherche stelt een onderzoek in.

Dronken automobilist met mes
Den Haag De politie heeft maandag 22 mei om 3.45 uur in de Durbanstraat twee mannen in een stilstaande auto aangehouden, die flink onder invloed van alcohol waren, maar die beiden beweerden dat ze niet hadden gereden. De mannen (30 en 36 jaar oud) werden toch aangehouden wegens verboden wapenbezit. Ze waren allebei in het bezit van een mes.
Toen ze enkele uren later werden heengezonden stapte de 30-jarige man weer in zijn auto en reed weg, hoewel hij een rijverbod van 12 uur had gekregen. De man werd opnieuw aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen totdat hij zijn rijbewijs inlevert.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Den Haag - Op maandag 22 mei rond 00.15 uur is op de Machiel Vrijenhoeklaan een 34-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Aan het bureau legde de man een blaastest af. Hij blies 580 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Rond 1.30 uur werd in de Messchaertstraat een 25-jarige Hagenaar aangehouden voor hetzelfde delict. De man blies aan het bureau 780 ugl en moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Jongen gewond bij oversteken
Den Haag Een 12-jarige jongen uit Den Haag is zondag 21 mei om 16.00 uur in de Ruijsdaelstraat gewond geraakt, toen hij de straat overstak. Een 19-jarige automobilist uit Den Haag kon de jongen niet ontwijken. De politie stelt een onderzoek in.

Inzittende invalidenvoertuig gewond na aanrijding Rijswijk Twee inzittenden (37 en 39) jaar oud zijn op zondag 21 mei om 20:40 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Prinses Beatrixlaan. De 39-jarige bestuurder reed over het fietspad en botste op een in het midden van het fietspad staand verkeerspaaltje. Beiden werden met hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis. Het invalidenvoertuig raakte zwaar beschadigd.

Twee motoren uit garage gestolen
Monster Tussen zaterdag 20 mei te 07:00 uur en zondag 21 mei te 06:00 uur werden uit een garage aan de Geesterwijckstraat twee motoren gestolen. In de garage stonden twee motoren geparkeerd van het merk Husqvarna. De kentekens zijn MH -HS-36 en MZ-67-PD. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland of via 0900-8844.

Kindje (4) gewond na aanrijding
s-Gravenzande Op zondag 21 mei om 18:00 uur raakte op de Prinses Margrietsingel een 4-jarig meisje gewond. Het meisje stak plotseling de rijbaan over en een 19-jarige automobilist uit s-Gravenzande kon het kind niet meer ontwijken. Doordat de bestuurder stapvoets reed hield het jongetje slechts een dik enkeltje over aan zijn avontuur.

Met mini-bike over de weg
Monster Surveillerende politieagenten zagen op zondag 21 mei om 20:00 uur op de Emmastraat een 25-jarige Pool rijden op een mini-bike. Aangezien het rijden met dergelijke mini-bike op de openbare weg niet is toegestaan kreeg de man een proces-verbaal en zijn motor werd in beslag genomen.

Bestuurster rijdt lantaarnpaal omver
Naaldwijk Op zondag 21 mei om 21:30 uur ontstond op de Bosweg een aanrijding. Een 19-jarige automobiliste uit Den Haag raakte door veel water op het wegdek de controle over het stuur kwijt en ramde een lantaarnpaal die vervolgens omviel. Niemand raakte gewond.