Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 20

Evenementenkalender 2006

Ter inzage voor u in de Stadswinkel ligt een aanvulling op de Evenementenkalender 2006. Het betreft vijf evenementen: de Veteranendag met rondrit door de Binnenstad; het (kinder)Bouwpark aan de Parkweg, Sporting Harderwijk op het bouw- en infrapark Fundeon, Floatin' Film op de Vischmarkt) en de Bootevangelisatieweek in de Vissershaven.

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze omtrent deze aanvragen binnen vier weken na deze publicatie schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 421, 411 256 en 411 311.

Busbaan Drielanden

De busbaan in Drielanden ligt er al een tijdje en de lijndienst maakt er volop gebruik van. Om overig verkeer te weren zijn verkeersmaatregelen nodig, zoals een inrijverbod voor het overige verkeer. Deze maatregel wordt ondersteund door een piramide die automatisch naar beneden gaat als de lijnbus aan komt rijden.

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot het instellen van de busbaan met ondersteunende verkeersmaatregelen zoals een snelheidsbeperking tot 30 km/u voor de lijnbussen in verband met de veiligheid van de schoolgaande jeugd en voorrang voor de lijnbussen op verkeer vanaf de Dixielanddreef.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met 29 juni kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 155.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor: - Oranjelaan: 1 eik
Dit besluit ligt voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 29 juni kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 142.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Operadreef 25: dakkapel - Wilhelminalaan 17: woning - Hondsdrafmeen 39: berging en uitbreiden woning - Lammertkamp 18: carport

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Daltonstraat 21: vergroten magazijn en kantoren - Donkerstraat 61: reclame en wijzigen gevel - Verkeersweg 53: kantoor - Vischmarkt 25: veranderen woning in galerie

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Daltonstraat 21: gedeelte gevel - Schimmelstraat 1: bedrijfspand - Mecklenburglaan 2: asbesthoudende dakleien - Tabaksweg 21: veldschuur

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - J.P. Heyelaan 1a: dakkapel - Kastanjelaan 9: carport - Zeggemeen 63: dakkapel - Hagenhof 13: uitbouwen woning - Mandenmakerstraat 103: wijzigen gevel

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - J.P. Heyelaan 9: eenzijdige nokverhoging - Barbershopdreef 7: woning - Flevoweg 37: verhogen kap

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Schimmelstraat 1: bedrijfspand - Weiburglaan 8: bedrijfspanden - Daltonstraat 21: gevel (ged.) - Bruggestraat 6, 8 en 10: voorgevel (6) en panden (8 en 10)

Er is een monumentenvergunning verleend voor: - Hoogstraat 30: vernieuwen kap

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan.

Ter inzage van: 18 mei t/m 29 juni: - Smeepoortenbrink 44-44a: veranderen woning

De aanvraag en het ontwerp-besluit liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Milieumelding Strokelweg

Bij de gemeente is een melding op grond van de Wet milieubeheer ingediend door Scouting Ragay-Redoz, Strokelweg 4 voor een scoutingvereniging. Voor deze vereniging gelden landelijke voorschriften. Zij hoeft geen milieuvergunning aan te vragen. Wel is de melding in te zien bij de afdeling Milieu (kamer 1.08) in het stadhuis. Zienswijze indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.