Nedstat

Diepgaande campagne rapporten in nieuwe Sitestat release

Focus op online marketing ROI

Diemen, 20 Mei 2006 - Nedstat introduceert diepgaande campagne analytics in Sitestat 5. Meer dan 20 nieuwe rapporten informeren gebruikers tot in detail over de conversie en ROI van hun online marketing initiatieven. Bovendien zijn de rapporten over het surfgedrag van bezoekers en de funnel functionaliteit voor de analyse van kritische online processen sterk verbeterd.

Met de nieuwe campagne rapporten kunnen gebruikers alle campagnes en andere klant-acquisitie activiteiten nauwgezet volgen. De nieuwe rapporten maken het mogelijk de kosten per campagne aan te geven, waardoor niet alleen de conversie maar ook de conversiekosten en de ROI wordt getoond. In de zoekmachine marketing rapporten worden de resultaten van natuurlijke en betaalde links vergeleken. Het resultaat van alle online marketing uitgaven wordt gepresenteerd in overzichten van alle kanalen waaronder search, e-mail en RSS.

De nieuwe Klikpad verkenner is een interactief rapport voor een beter inzicht in het surfgedrag van bezoekers. Na het selecteren van een klikpad kan de gebruiker met één simpele klik paginaâs toevoegen of weghalen en direct zien hoeveel bezoekers dit nieuwe pad gevolgd hebben, hoe ze er zijn gekomen en waar ze daarna naartoe zijn gegaan.

De bestaande Funnel rapporten zijn verder uitgebreid. Het is nu niet alleen mogelijk bezoekers te volgen tussen paginaâs maar ook tussen groepen paginaâs. Deze functionaliteit brengt de analyse van kritische online processen op een hoger niveau en kan op elk moment voor zowel actuele als historische data gebruikt worden.

Ook de usability van Sitestat is verder verbeterd. Een directe suggest functie is toegevoegd die bij het maken van rapporten waarbij een paginanaam aangegeven moet worden, automatisch suggesties daarvoor geeft. Met deze nieuwe functionaliteit kan de gebruiker sneller rapporten maken en is de kans op fouten bij het invullen van parameters afgenomen.

Michael Kinsbergen, CEO: âDe online marketing budgetten van onze klanten blijven stijgen en zij moeten het resultaat van hun activiteiten direct kunnen zien. Of het nu search, e-mail, banners of RSS betreft, elke campagne in elk kanaal heeft kosten en opbrengsten. Met de nieuwe campagne rapporten krijgen onze gebruikers een gedetailleerd, real-time inzicht in het effect van hun online marketing investeringen.â

Deze release is de derde significante Sitestat verbetering in 2006. Nedstat levert Sitestat software als een service dus alle klanten hebben hier direct profijt van. Om beter weer te geven dat de verbeteringen in Sitestat continue zijn, zal Sitestat in het vervolg release data communiceren in plaats van versie nummers.