Gemeente Harenkarspel


22-05-2006
Koninklijke onderscheiding voor Margaretha Kossen-Boots

Maandagavond 15 mei rond 19.30 uur reikte burgemeester E.J. Brommet van gemeente Harenkarspel een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw M. Kossen-Boots. De uitreiking vond plaats in het dorpshuis van Warmenhuizen tijdens een bijeenkomst van De Zonnebloem.

Mevrouw Margaretha Catharina Anna Maria Kossen-Boots (55) uit Warmenhuizen is benoemd als Lid in de Orde van Oranja Nassau wegens haar vele activiteiten voor De Zonnebloem. Deze vereniging zet zich sinds jaar en dag in voor mensen met lichamelijke beperkingen en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt.

Vanaf 1983 tot en met heden, al ruim 22 jaar, is mevrouw Kossen verbonden aan vereniging De Zonnebloem. Vanaf het begin bezoekt zij eens per maand een zieke. Daarnaast verkoopt zij vanaf 1983 trouw de loten van de Zonnebloemloterij. In de periode 1983-1991 was zij medewerkster van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem, van 1991 tot heden is mevrouw Kossen afdelingssecretaresse. Haar bestuursfuncties zijn verder: sinds 1992 tot heden afgevaardigde in regiobestuur Geestmerambacht, van 2000 tot heden in provinciaal bestuur van de Zonnebloem, van 2001 tot heden waarnemend voorzitter van de plaatselijke afdeling. Sinds 1989 tot heden gaat zij mee in de vakantieweken, sinds 1992 als hoofd en in 2005 tevens als hoofd provinciale vakantieweek. Voor de Zonnebloem is mevrouw Kossen een onmisbare kracht. Daarnaast zet zij zich op diverse manieren in voor de gemeenschap van Warmenhuizen. Sinds 1980 tot en met heden is mevrouw Kossen lectrice in de R.K. parochie H.H. Ursula en Gezellinnen. Dit houdt in dat zij samen met de pastor de zondagse mis verzorgt. Daarnaast verzorgt zij regelmatig een avondwake wanneer parochianen zijn overleden. Sinds 1981 tot en met heden helpt zij mee bij huisdeurcollectes van de Hartstichting en de KWF Kankerbestrijding