Unisonso

Internationaal koorfestival EUROPA CANTAT in 2009 naar Utrecht

Het bestuur van de Europese federatie voor jonge koren - Europa Cantat - heeft gekozen voor Utrecht als locatie voor de 17e editie van het grote driejaarlijkse vocale festival EUROPA CANTAT in 2009. Het is de eerste keer dat dit festival in Nederland plaatsvindt.

Doorslaggevende argumenten bij de bepaling van de keus voor Utrecht zijn de ambiance van de stad en provincie, de reputatie van Utrecht als koorstad van Nederland en de breed gedragen opzet van het festival.
Vooral de uitdaging het festival in te bedden in het Utrechtse (koor)leven met verschillende projecten voor kinderen en jeugd, is een van de speerpunten. Projecten op basis- en middelbaar onderwijs en wijkgerichte projecten moeten zorgen voor een breed draagvlak in stad en provincie.

De twee hoofdorganisatoren zijn ZIMIHC huis voor amateurkunst en Unisono, landelijk kenniscentrum voor amateurmuziek. Genoemde organisaties gaan onmiddellijk aan de slag om van deze uitdaging een succes te maken.

Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en Ministerie OC&W hebben hun steun aan dit initiatief toegezegd. Mede door dit brede draagvlak heeft het internationale bestuur van Europa Cantat Utrecht verkozen boven andere kandidaat-steden.

Deze zomer wordt Europa Cantat Utrecht gepresenteerd in de Duitse stad Mainz, waar dit jaar de 16de editie van EUROPA CANTAT plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op www.ec2006.de.


-------------------------------------------

Noot voor de redactie;