Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 mei 2006

Dronken bestuurder kan rijbewijs inleveren

Enschede

Tijdens een alcoholcontrole op de Weerseloseweg in Enschede hielden politieagenten op maandag 22 mei om 01.25 uur een 31 jarige man aan. De Enschedeër had teveel gedronken en ging voor verhoor mee naar het politiebureau. De verdachte werkte mee aan een ademanalysetest. De uitslag was voldoende (1,34 promille) om het rijbewijs in te nemen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-064183)

Twee gewonden bij aanrijding

Haaksbergen

Op zondag 21 mei om 14.55 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Enschedesestraat in Haaksbergen. Ter plaatse bleek dat bij de aanrijding twee auto's betrokken waren. Een 36 jarige Enschedeër reed op de Enschedesestraat in de richting van Haaksbergen. Ter hoogte van de bushalte merkte de Enschedeër dat hij verkeerd was gereden en keerde zijn auto. Hierbij zag hij een 31 jarige Enschedese automobilist die vanuit de richting Haaksbergen kwam over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De beide bestuurders raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-064046)

Politie overloopt inbreker

Enschede

Op zondag 21 mei om 06.50 uur werd bij de politie een inbraak in een winkel aan de Raadhuisstraat gemeld. De inmiddels gearriveerde politieagenten zagen dat een ruitje van de winkel was ingeslagen. Volgens getuigen zou de inbreker nog in het pand zitten. De agenten gingen het pand binnen en troffen de inbreker aan. Deze ging er in eerste instantie vandoor. Even later konden de agenten de inbreker alsnog in het pand overmeesteren. De inbreker, een 34 jarige Enschedeër, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte is in afwachting van dit onderzoek in verzekering gesteld. (06-063945)

Fietsster raakt bij ongeval gewond

Enschede

Een 51 jarige fietsster is op zondag 21 mei om 13.00 uur bij een ongeval op het fietspad aan de Kuipersdijk in Enschede gewond geraakt. De vrouw wilde een voor haar rijdende fietsster (66 jaar) inhalen. De vrouwen raakten elkaar bij deze inhaalmanoeuvre en kwamen ten val. De 51 jarige was dusdanig gewond dat zij met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. (06-064002)

Twee aanhoudingen bij vechtpartij

Overdinkel

Op zondag 21 mei om 23.30 uur werd de politie in verband met een vechtpartij gestuurd naar de Wethouder Hassingstraat in Overdinkel. Twee Overdinkelse mannen van 32 jaar en 35 jaar waren mishandeld door een groep mannen. De groep was in eerste instantie naar de woning van de 32 jarige gegaan. Hij werd mishandeld en kon met moeite zijn huis uitvluchten. Vervolgens ging de groep op zoek naar de 35 jarige. Ze troffen hem bij een andere woning aan de Wethouder Hassingstraat Ook de 35 jarige werd in elkaar geslagen. De twee waren volgens eigen zeggen zonder aanleiding door de groep opgezocht en in elkaar geslagen. De politie kon op aanwijzing van de twee slachtoffers een 51 jarige man en een 20 jarige man, beide inwoners van Overdinkel, aanhouden. De twee verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten. (06-064165)

Drankrijders veroorzaken aanrijding

Borne

Op zondag 21 mei vonden in Borne twee aanrijdingen onder invloed van alcohol plaats.

Om 08.00 uur raakte een automobilist op de Bekenhorst in de slip en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Politieagenten lieten de 33 jarige Almeloër blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. De ademanalysetest wees 1,02 promille uit. De politie maakt proces-verbaal op. (06-063954)

Om 09.00 uur verloor een 20 jarige man uit Enschede op de A35 ter hoogte van Borne de macht over zijn auto. Hij raakte van de weg en kwam met zijn auto op de kop tot stilstand. De beginnend bestuurder had te veel gedronken (0,3 promille) en werd aangehouden. De verdachte bleek al eerder voor het rijden onder invloed te zijn aangehouden. De politie maakt wederom proces-verbaal op. (06-063956)

Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --