Politieberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 22-05-2006

Met bijl op straat

IJSSELSTEIN - Een 19-jarige man uit IJsselstein is aangehouden na een melding dat hij met een bijl op straat had gelopen.

Zondag kreeg de politie omstreeks 19.40 uur de melding dat jeugd in de omgeving van de Podiumweg voor overlast zorgde. Ook zou een jongenman met een bijl op straat hebben gelopen. Agenten gingen naar de genoemde locatie en troffen twee mannen aan en een auto van één van hen waar een bijl in lag. De 19-jarige man verklaarde dat hij inderdaad met de bijl op straat had gelopen, maar gaf aan hier geen kwade bedoelingen mee te hebben. Hij is aangehouden en de bijl is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het dragen van een wapen. In de auto werd ook een mes aangetroffen dat in beslag is genomen.

Getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Op de Duetlaan hebben vier jongens zondag een 18-jarige man uit Nieuwegein proberen te beroven. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.00 uur fietste de man op het fietspad op de Duetlaan vanuit de richting van het tankstation. Ter hoogte van het pannenkoekenhuis sprongen er vier jongens uit de bosjes die de man tegenhielden en bedreigden met een scherp voorwerp en geld eisten. De man wist te ontkomen en deed aangifte. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.