Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie grijpt in bij huiselijk geweld

Publicatiedatum: 22-5-2006 11:14:33

Ede/Wageningen - De politie in het district West-Veluwe Vallei heeft zondag tot drie keer toe moeten ingrijpen na meldingen van huiselijk geweld. In Wageningen werden twee mannen aangehouden; in Otterlo één. Bij de voorvallen raakte niemand ernstig gewond.

Een 50-jarige Wageninger werd in de ochtenduren in zijn woning aangehouden nadat gemeld was dat er zich een ruzie had voorgedaan. De man had zelf gebeld en bleek een bloedende wond aan zijn hoofd te hebben. Volgens zijn zeggen was hij door zijn 44-jarige vrouw geslagen. De lezing van de vrouw bleek echter een andere: de man zou begonnen zijn met slaan, waarna de vrouw zich verweerd had met een fluitketel. Een van de minderjarige dochters bevestigde dat verhaal, waarop de 50-jarige man werd aangehouden.

In verzekering
Later op de ochtend werd door de Wageningse politie een 42-jarige man uit die stad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij een huiselijke ruzie geweld te hebben gebruikt tegen zijn 38-jarige vrouw. Drie minderjarige kinderen zouden daarvan getuige zijn geweest. De vrouw deed aangifte. In Otterlo werd eveneens gedurende de ochtenduren een 31-jarige man aangehouden. Hij zou zijn 20-jarige vrouw hebben geslagen en ook hun 1-jarige kind hebben geraakt. De man is even later elders aangehouden. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie man opgepakt na vechtpartij op flatgalerij
Publicatiedatum: 22-5-2006 11:13:24

Wageningen - De politie van Wageningen heeft zondagavond op de Van der Waalsstraat drie mannen opgepakt na een vechtpartij op de galerij van een flat. Het gaat om twee Wageningers van 36 en 51 jaar en een 22-jarige man uit Ede. De drie bleken bekenden van elkaar en hadden ruzie gekregen tijdens een verjaardagsfeestje. Op een gegeven moment raakten de beide Wageningers slaags met elkaar. De 36-jarige was vervolgens weggegaan en zou bij het verlaten van de woning een ruit van een deur vernield hebben. De 51-jarige was daarop de 36-jarige achterna gekomen waarna de twee op de galerij van de flat andermaal slaags raakten. Daarop probeerde de 22-jarige Edenaar de partijen te scheiden. Hij zou echter ook links en rechts klappen uitgedeeld hebben. Gewaarschuwde agenten wisten de gemoederen tot bedaren te brengen, waarna de drie mannen allen werden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vader en zoon op de vuist en aangehouden

Publicatiedatum: 22-5-2006 11:12:35

Barneveld - De Barneveldse politie heeft zondagavond op de Van Dompselaerstraat een 48-jarige Wageninger en zijn 24-jarige zoon uit Barneveld aangehouden. De twee bleken op straat met elkaar op de vuist te zijn gegaan. Omstanders waarschuwden even na zeven uur de politie nadat de twee ruzie met elkaar kregen op straat. Daar aangekomen kwamen vader en zoon naar de agenten toe. De zoon verklaarde door zijn vader te zijn geslagen en bleek een bloedende wond aan zijn gezicht te hebben. De vader erkende de mishandeling en werd daarop aangehouden. De zoon werd echter ook aangehouden: de twee bleken namelijk ruzie te hebben gekregen omdat de zoon in kennelijke staat van dronkenschap wilde gaan autorijden terwijl de vader dit wilde beletten, aldus hun beider verklaring. Getuigen bevestigden dat de 24-jarige zoon "als een dwaas" over onder meer de stoep zou hebben gereden. Bij de Barnevelder is bloed afgenomen voor een bloedproef omdat hij niet in staat bleek de ademanalyse af te leggen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bestuurder valt in slaap en raakt van de weg

Publicatiedatum: 22-5-2006 11:12:03

Stroe - Een 75-jarige automobilist uit het Brabantse Roosendaal is zondagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat hij op de A1 bij Stroe met zijn auto van de weg was geraakt. De man belandde met zijn auto in de berm. Zijn auto raakte rondom beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor vijf op het traject tussen Apeldoorn en Barneveld. De Roosendaler had tegenover de politie verklaard dat hij tijdens het rijden in slaap was gevallen. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd bij de automobilist. De auto van de man moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606